hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya Köşkü'nde "Musul" zirvesi

    Çankaya Köşkünde Musul zirvesi
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çağrısı üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılımıyla Çankaya Köşkü'ndebir toplantı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı ise, bakanlık bünyesinde 24 saat görev yapacak kriz merkezi kurulduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Musul'daki gelişmelerin ele alındığı zirve toplantısı saat 21.40'ta sona erdi.

    Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon katıldı.

    Çankaya Köşkü'ndeki zirve 2 saat 10 dakika sürdü. 19.30'da başlayan zirveye, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefon görüşmesi yapan Başbakan Erdoğan, saat 20.00'de katıldı.

    SİNAN OĞAN'DAN BOMBA İDDİA

    TÜRKİYE NATO'YU TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

    MUSUL KONSOLOSLUĞU'NA BASKIN

    REHİNELERDEN İYİ HABER

    BAHÇELİ SERT KONUŞTU

    SİNAN OĞAN UYARDI AKP'LİLER DALGA GEÇTİ AMA...

    BM'DEN AÇIKLAMA

    DAVUTOĞLU, GÖZDAĞI VERDİ

    Başbakanlık'ta zirve

    Bu görüşmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'daki gelişmelerle ilgili olarak bazı bakan ve üst düzey bürokratlarla bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Musul'daki gelişmelere ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

    IŞİD Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi

    Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk katıldı.

    Maliki: "IŞİD'e karşı gönüllü ordu kuracağız"

    Kriz merkezi oluşturuldu

    Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskının ardından bakanlık bünyesinde 24 saat görev yapacak kriz merkezi kurulduğunu bildirdi.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, "Musul'daki son gelişmeler çerçevesinde Bakanlığımız bünyesinde vatandaşlarımızın ve Musul Başkonsolosluğumuz personelinin durumlarını takip etmek üzere 24 saat görev yapacak şekilde Kriz Merkezi kurulmuştur" denildi.

    Duyuruda, vatandaşların Kriz Merkezi'ne +90 312 2922950 numaralı telefondan, +90 312 2877949 numaralı fakstan ve krizmfa.gov.tr e-posta adresinden ulaşabilecekleri belirtildi.

    Bakanlık tarafından daha önce yapılan açıklamada, IŞİD mensuplarının sabah saatlerinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın düzenledikleri, Başkonsolos dahil 49 konsolosluk personeli ve personelin bazı aile fertlerini şehrin başka bir bölgesine naklettikleri belirtilmişti. Açıklamada, Musul'un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde de 31 Türk vatandaşının aynı grup tarafından rehin alındığı da bildirilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞTE EN MERAK EDİLEN YÖNLERİYLE 10 SORUDA IŞİD

    YÜZ BİNLERCE KİŞİ MUSUL'DAN KAÇIYOR

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow