hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cezaevinde intihar davasında Yargıtay kararı bozdu

    Cezaevinde intihar davasında Yargıtay kararı bozdu
    expand

    Batman'da M Tipi cezaevinde tahliyesine 5 gün kala intihar eden Muhammet Sait Platin'in ölümünde ihmali oldukları gerekçesiyle yargılandıkları davada beraat eden 6 cezaevi görevlisiyle ilgili karar Yargıtay tarafından bozuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatani görevini yaparken işlediği bir suçtan dolayı 50 gün hapis cezası alan 27 yaşındaki Muhammet Sait Platin, cezasını çektiği Batman M Tipi cezaevinde tahliyesine 5 gün kalmışken, 3 Eylül 2011 günü konulduğu müşahade odasında gömleğiyle kendini asarak intihar etti. Platin'in ölümünde kusurları olduğu gerekçesiyle Batman 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 6 cezaevi görevlisi beraat edince, Platin ailesi kararı temyiz etti. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi beraat kararını bozdu.

    Yargıtay kararında, cezaevinde nöbetçi memur olarak görev yapan sanıkların, önceye dayalı psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle suç tarihinden 1 gün önce bileklerini keserek intihara teşebbüs eden ve içerisine düştüğü ruhsal durum nedeniyle gerçek ve yakın bir intihar riski altında bulunan Muhammet Sait Platin'in bir kez daha yaşamına son verme girişiminde bulunmasının önlenmesi konusunda gerekli tedbirleri almadıkları belirtildi. Kararda, olay günü Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulunun kararı olmaksızın Platin'i tek kişilik müşahade odasına koyulduğu, bu şekilde diğer hükümlü tutuklularının gözetiminden yoksun bırakılan, görevliler tarafından da etkin bir gözetime tabii tutulmayan bu kişinin konulduğu müşahede odasına kapısına gömleği ile kendisini asmak suretiyle yaşamına son verdiği belirtildi. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Batman M Tipi Cezaevinde görev yapan S.Ö., O.E., S.B., H.Y., Y.K. ve Y.O. için verilen beraat kararını oy birliği ile bozdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailesi sevindi

    Kararın Yargıtay'da bozulması Platin ailesini sevindirirken, Baba Ramazan Platin adaletin yerini bulduğunu söyledi. Ramazan Platin şöyle konuştu:

    "Oğlum Muhammet Sait'in davasında görevlilerin ihmali ortadaydı. Ölüm, bu kadar basit olmamalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz ve değersiz değil. Oğlumun tahliyesine 5 gün gibi az bir süre kalmıştı. Olaydan 1 gün önce bileğini kesip intihar sinyallerini veren oğlum kırılgandı. Fakat nedense bunu o görevliler hiç göz önünde bulundurmadılar. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi bu ihmali fark etti ve şimdi dava yeniden görülecek."

    Syriza-Bağımsız Yunanlılar koalisyonu

    Klavyede "Türkçe seferberliği"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow