hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP il binasında pankart gerilimi

    CHP il binasında pankart gerilimi
    expand

    Bazı illerde olduğu gibi CHP Kocaeli İl Teşkilatı'nın il binasının tabelasının üzerine astığı, üzerinde dört eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun' yazılı pankart kriz yarattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam saatlerinde asılan pankart için alel acele mahkeme kararı alındı. Parti yetkilileri karardan önce gelen polislere kararı görmeden pankartı indirmezken, polislerin ayrıca mahkemenin verdiği ileri sürülen parti binasında arama kararı tartışmalara yol açtı. 

    İzmit Belediye Başkanlığı'nın yeraldığı Belsa Plaza'nın karşısındaki binanın 4 ve 5. katında bulunan CHP Kocaeli İl Başkanlığının tabelasının üzerine akşam saatlerinde CHP'nin birçok il başkanlıklarında olduğu gibi, dört eski bakanın maskeli fotoğraflarının da yeraldığı pankart asıldı. Ancak saat 19.00 sıralarında porti binasının önüne gelen polisler bununla ilgili mahmeke kararı bulunduğunu belirterek pankartın indirilmesini istedi.

    Parti üyeleri ile bazı görevliler, anahtarın kendilerinde olmadığını belirterek polisleri binaya sokmadı. Ayrıca mahkeme kararının da olmadığını belirterek pankartı indirmedi. Bir süre sonra ise polisler mahkeme kararını getirdi ve partiye girilerek pankart indirildi. Ancak aynı mahkeme kararında il binasında arama kararı da bulunduğunu belirterek ekipler içeride arama başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dumanlı ve Karaca geceyi adliye mescidinde geçirdi

    Binayı arayamayacaklarını söyleyen partililer ile polisler arasında tartışma yaşanırken, kısa süre sonra da CHP'nin avukatları Fahri Örengül, Arzu Türkkal Enç ve Emrah Toker partiye gelerek polislerle tartıştı. Polislerin arama sonucu tuttuğu tutanağı inceleyen avukatlar, burada yanlış tespit ve beyanlarda bulunulduğunu belirterek bu tutanağı kabul etmeyerek yeniden tutanak tutturdu.

    Avukat Fahri Örengül yaptığı açıklamada, arama ve el koyma kararı alınmış olduğunun bildirildiğini belirtti. Biz de polis memurlarına yardımcı olduk. Onlar görevlerini yerine getiriyorlar. Çünkü ellerinde mahkeme kararı vardı. Ama kara karşı partimiz hukukçuları büyüt girişimleri yapacaklar. Çünkü bu uygunsuz bir karar" dedi.

    Türkiye, "2014'ün en kötü insan hakları olayları" listesinde

    Bu arada yukarıda tartışmalar sürerken, bina önünde toplanan ve ellerinde pankartta yeralan eski bakanların fotoğraflarının bulunduğu, "hesap verecekler" ve "bu halk AKP'yi sıfırlayacak" yazılı pankartlar bulunan CHP'li gençler polisleri protesto etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow