hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den TOKİ'ye karşı eylem

    CHPden TOKİye karşı eylem
    expand

    CHP İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri, Ataköy kıyı şeridinde TOKİ tarafından yaptırılan lüks konutları protesto etmek amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem yaptı. Özgürlük Meydanı'nda saat 18.00 sıralarında toplanan grup, döviz ve pankartlar açarak, "Beton yapma boşuna / Yıkacağız başına", "Faşizme karşı omuz omuza", "Zam, zulüm, işkence / Halk düşmanı AKP" sloganları attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "TOKİ ve sermaye grupları Ataköy kıyı şeridinde, Kıyı Koruma Yasası'na rağmen halen inşaat sürecine devam etmekte ve bu inşaatlarını gerçekleştirerek lüks villaları, lüks apartmanları satmaya çalışmaktadır. Burada öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta, bir mahkeme kararı vardır. Bu mahkeme kararının üstünde, hukuku da çiğneyerek inşaata devam eden ve sivil toplum kuruluşlarının ve kent mağdurlarının büyük isyan gösterdiği, büyük tepki gösterdiği mücadeleyi ve hukuku çiğneyerek, AKP hükümeti burasını ranta çevirmek istemektedir. TOKİ direkt Başbakanlığa bağlı bir kurumdur. TOKİ'nin görevi zengin ile fakir arasındaki bu ekonomik farkı ortadan kaldırarak, sosyal adaleti sağlayarak, sosyal eşitliği sağlayarak, fakirin yoksulun bir evi olsun, bir sıcak yuvası olsun, çorbası kaynasın diye devletin olanaklarını yoksul halk için kullanması gerekir. Ama bugün sermaye grupları ve sermayedarlar, bugün Türkiye'nin ve İstanbul'un en güzel alanlarını, en değerli bölgelerini, Ataköy'ün kıyı şeridini rant için, para için birbirleriyle yarışırken, birbirleriyle mücadele ederken, bu mafyanın başını ne yazık ki Başbakanlığa bağlı TOKİ kurumu çekmektedir.

    Halkalı'da TOKİ'yi tabutlu protesto eylemi

    TOKİ'nin ve bu rant çevrelerinin sağladığı para direkt bir musluğa akmaktadır. Bu musluğun başında da, iddia ediyoruz ve söylüyoruz ki, geçtiğimiz günlerde kamuoyunda da çıktı, AKP'nin kabilesi, AKP'nin Başbakanı ve AKP'nin tüm yürütme organları vardır. Yani İstanbul talan edilmektedir. Yani Türkiye rant alanına çevrilmektedir. Yani bu hükümet bir imar mafyasıdır. Bu imar mafyasının kazandığı paraların başında da, o akan musluğun başında da AKP hükümeti vardır." Yıldız, "Önümüzdeki günlerde İstanbul Gençlik Kolları, özellikle gecekondularda, varoşta, yoksul kesimlerde yaşayan ve hayat mücadelesi veren, çeteler ve mafyalar tarafından zorla evleri, arsaları, alanları talan edilen kesimlere karşı İstanbul'un 39 ilçesinde bir mücadeleyi başlatacaktır. Bu mücadelenin adı da, onuru da, simgesi de, Hasan Ferit Gedik'tir" dedi. Açıklamanın ardından grup meydanda bir süre oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köprü üzerinde yarı çıplak eylem! 

    ''Bu köye girerken bir daha düşün mermerci''

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow