hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizre'de 8 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası

    Cizrede 8 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası
    expand

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde 8 yaşında bir erkek çocuğa tecavüz edildiği iddia edildi. İddia üzerine Şırnak ve Cizre'de toplanan bazı gruplar olayı protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak Belediyesi önünde toplanan grup adına Kürtçe açıklama yapan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, ilçede 28 yaşındaki bir kişinin 8 yaşındaki 3 erkek çocuğunu kaçırdığını ve bu çocuklardan birine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

    Bu tür kişilerin insanlıktan ve ahlaktan nasibini almadığını ifade eden İmret, "Çocuklarımıza uzanan ellere izin vermeyeceğiz. Bu insanlık değil, ahlaksızlıktır ve hiçbir vicdana sığmaz. Bu olayları kınıyoruz" dedi.

    Açıklamaya Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, belde belediye başkanları ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

    Cizre'de de bir grup adliye binasına doğru yürümek istedi.

    Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

    Gerginliğin ardından açıklama yapan Şırnak Belediyesi Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi'nde sosyolog Ayfer Şahin, çocukların dünyanın her yerinde tacize, tecavüze ve şiddete maruz kaldığını ifade ederek, son yıllarda çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarında artış yaşandığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şahin sorumluların cezalandırılmasını istedi.

    Grup açıklamanın ardından dağıldı.

    Öte yandan olayla ilgili Cizre'de gözaltına alınan bir kişi emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow