hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da Erdoğan'a Cumhurbaşkanı karşılaması

    İstanbulda Erdoğana Cumhurbaşkanı karşılaması
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde verdiği 30 Ağustos resepsiyonunun ardından İstanbul'a gitti. Göreve başladıktan sonra ilk kez İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı'nda binlerce vatandaş karşıladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonun ardından özel uçak ANA ile saat 23.35'de Ankara'dan ayrıldı ve saat 00.40 sıralarında İstanbul'a ulaştı. Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile çok sayıda yetkili ve AK Partililerce karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan, Devlet Konukevi'nden ayrıldıkları sırada kendilerini bekleyen kalabalığa bir konuşma yaptı.

    İstanbulda Erdoğana Cumhurbaşkanı karşılaması

    İlk kez Cumhurbaşkanı olarak geldiği İstanbul'da kendisini karşılamaya gelen kalabalığa teşekkür eden Erdoğan, Çankaya'daki 30 Ağustos resepsiyonunun nasıl geçtiği hakkında bilgi verdi. Resepsiyonda şehit ailelerinin de bulunduğunu ve tüm davetlilerle tek tek tokalaştığını dile getiren Erdoğan, "Burada çok daha kalabalık beklediğinizin haberini aslında almıştık. Fakat haklı olarak aranızdan ayrılmış olanlar olabilir. Tüm kardeşlerimize tek tek selam söyleyin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, "10 Ağustos'ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye'de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz güç, inanıyorum ki Türkiye'mizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu" diye konuştu.

    Atatürk Havalimanı'nda bekleyenlerin "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarına, "Biz sizlerle grur duyuyoruz" diye yanıt veren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "İstanbul benim aşkım, benim sevdam. Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm, bu şehirden siyasette belli noktalara geldim. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra, üç dönem milletvekili olmak ve daha sonra da Türkiye'de cumhurbaşkanlığına, yani cumhurun başkanı olma noktasında, İstanbul ve 81 vilayetimizin desteğiyle geldim. Bu emeği bir kenara koymak mümkün değil. Hiç endişeniz olmasın, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü ilk dış seyahatini KKTC'ye yapacağını, ardından da Salı günü Azerbaycan'a gideceğini söyledi ve daha sonra da NATO Zirvesine katılacağını belirtti. Çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden Erdoğan, "Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve seçilmiş başbakan el ele vererek Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek emin olun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan evinin bulunduğu Kısıklı'da da kendilerini bekleyenler olduğunu belirterek, alanda bekleyenleri beklettiği için haklarını helal etmelerini istedi ve sonrasında da ayrıldı.

    Erdoğan'ı ilk kez Cumhurbaşkanı olarak geldiği İstanbul'da karşılayan binlerce kişi, akşamın erken saatlerinde Devlet Konukevi'nin önüne geldi. Burada oluşturulan güvenlik noktasında tek tek arandıktan sonra bariyerlerle çevrili alana alınan vatandaşlar

    Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı flamalar taşıyan vatandaşlar, "Milli güç, milli irade" pankartı açtı.

    Vatandaşlar, zaman zaman "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atarak, bekleyişlerini sürdürüyor.

    Yapılacak konuşma için bir otobüs alanda bekletilirken, televizyon kanallarının canlı yayın araçları da alanda yerlerini aldı.

    Çankaya'da 30 Ağustos resepsiyonu

    Erdoğan Kılıçdaroğlu'na elini uzattı ama...

    Ankara'da 30 Ağustos kutlamaları...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow