hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iPhone eleştirisi!

    Cumhurbaşkanı Erdoğandan iPhone eleştirisi
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, iPhone'un her yıl yeni model çıkardığını belirterek, "Modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin "Türkiye Markası" tanıtım toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının yapıldığı salonun girişinde hazırlanan Türkiye haritasında başkent Ankara 'nın üzerini imzaladı.

    Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iPhone 6 'çılgınlığını' da eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi: "İnsanlar o marka telefonu alabilmek için gece dahi saatlerce kuyrukta bekliyorlar. Bu marka her yıl model çıkardığı halde, modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim. Tanınmışlık sayesinde bu uzun kuyrukları oluşturabiliyorlar. Burada bir çok arkadaşımız da bunu biliyor. Aslında satılan telefon değil, satılan o telefonun markası. 'Bak yenisini aldım, bu.' Ekonomiyi ayakta tutan ve büyüten gücün bu ve buna benzer markalar olduğunu görüyorsunuz. Japonya, Kore aynı şekilde. Küresel markaları sayesinde istikrarla büyüyorlar. Mesela Avrupa'da güçlü markalarımız var. Araştırma geliştirme konusunda markalaşma konusunda özellikle de inovasyon konusunda TİM'in yaptığı çalışmaları izliyoruz. Kendilerine de bir kez daha bu gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum."
    Erdoğan, Suriye'den gelen Kürtlere sınırı açtıklarını da belirterek, "Almayalım mı? aldık. O mağdur kardeşlerimizi içeri aldık. 1991'de de o büyük Kürt göçünde yaptık. Merhum Özal da sınırları açtı. Bir milyon kürt kardeşimize sahip çıktık. Bunu takdir etmek yerine, siyasetin malzemesi yapmak, buradan bile istismar üretmek kendini bilmezliktir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'dan kritik IŞİD açıklaması!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow