hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "IŞİD'e karşı mücadelede farklı bir yol haritası çalışmaya başlıyor"

    Erdoğan: IŞİDe karşı mücadelede farklı bir yol haritası çalışmaya başlıyor
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu. "IŞİD'e karşı mücadelede farklı bir yol haritası çalışmaya başlıyor" dedi. Irak ve Suriye topraklarında yaşananların en çok Türkiye'yi tehdit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, birçok ülkenin Türkiye liderliğinde bir çalışmayı beklediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası" tanıtımına katıldı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajları;

    - Bölgesel krizlerin çözümünde görüşlerine, uyarılarına özellikle gücüne ihtiyaç duyulan bir Türkiye var. Bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, "Burada Türkiye'nin olması gerekir" ifadesini baktım ki katılımcıların hepsi ikili görüşmelerde özel görüşmelerde, "Biz burayı Türkiye'nin içinde bulunduğu bu lider kadroyla ancak gerçekleştirebiliriz" diyen bir anlayış var. Zaten işin gereği de bu. Niye? Sürekli olarak bu insanlar size göç ediyor.

    YPG o tepeyi yeniden ele geçirdi

    - Irak'ı ve Suriye'yi şu anda hedefe koyan bir anlayışı ve bölgedeki tüm terör örgütleriyle böyle bir mücadeleyi yapmak zorundayız.


    - Terör, sadece komşu ülkelerde olmuyor, içimizde de terör var. Her şeyden önce ekonominin ayağına bağlanmış bir prangaydı terör. Ne yaptık? Çözüm sürecini başlatarak, sabırlı bir şekilde bu süreci muhafaza ederek Türkiye'yi bu ağır prangadan büyük ölçüde kurtardık. Yine biz sabırlıyız, soğuk kanlıyız. Tüm sabotojlara rağmen bu süreci hassas, kararlı bir şekilde nihayete erdireceğiz. Ekonominin, toplumsal huzurun prangası olan bu ağırlıktan Türkiye'yi inşallah tamamen kurtaracağız. Çözüm sürecine yönelik hiç bir tehdite, hiç bir şantaja Türkiye boyun eğmez.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Batı ve Arap ülkelerine saldırın!"

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow