hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan TSK operasyonu açıklaması

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalından TSK operasyonu açıklaması
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalın, Ankara'daki basın toplantısında TSK'nın Mardin'de yaptığı operasyon ve Dağlıca konusundaki açıklamasına dair sorulan bir soruya şu yanıtı verdi:

    "Kamu düzeni ve güvenliğinin gerektirdiği operasyonlarıdır. Çözüm süreci devam ediyor diye kamu düzeninden asla  taviz verilemeyecektir. Bunun acı sonuçlarını geçtiğimiz Ekim ayında gördük. Cumhurbaşkanı ve hükümetin bu konudaki kararlığı nettir. Güvenlik ile demokrasi ve özgürlükler arasındaki dengeyi en azami şekilde muhafaza etme gayreti içerisindeyiz. "

    Arınç-Gökçek kavgası

    Kalın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmanın doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamını ilgilendirmediğini ifade etti.

    İbrahim Kalın'a, Arınç ile Gökçek arasındaki tartışma üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir görüşme yapıp yapmadığı ve değerlendirmesi soruldu. Kalın, "Cumhurbaşkanı'nın herhangi bir temas trafiği olmamıştır. Sayın Başbakanımız bir açıklama yaptığı için, doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamını ilgilendiren bir konu değildir."dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasta mahkumlar

    Cumhurbaşkanımız dün bir mahkumu affetti. bu mahkumun suçu neydi? detaylı bilgiye ulaşamadık. Cumhurbaşkanı, hastanede tedavi göremez raporu alan bütün mahkumları serbest bırakacak mı? sorusuna Kalın şu yanıtı verdi:

    "Burada bir takım genel prensipler olmakla birlikte, her bir olayı ayrı ayrı değerlendiririz. dün affedilen kişiyle ilgili dördüncü kademe kanser olan bir mahkumdan bahsediyoruz. Artık bu noktada mahkumiyeti şu veya bu sebep değildir belirleyici olan. cumhurbaşkanımız affetmeyi uygun görmüştür. benzer vakalar geldiği zaman, her biri hususi alınarak değerlendirilecektir."

    Erdoğan'a "afişli hakaret"e 6 bin 80 lira para cezası

    Bülent Arınç: "Avrupa’nın bizden geride olduğunu görüp üzülüyoruz"

    Ankara'dan Yemen operasyonuna destek

    TSK'dan açıklama: PKK, Dağlıca'da saldırdı

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow