hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: "Dilekçeyle soyadları değiştirilebilecek"

    Davutoğlu: Dilekçeyle soyadları değiştirilebilecek
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, dilekçeyle soyadlarının değiştirilebileciğini söyledi. Davutoğlu, "Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, İçişleri Bakanlığında aldığı brifinge verilen arada yaptığı açıklamada, kendisine kapsamlı bir sunumun yapıldığını belirtti.

    Davutoğlu, İçişleri Bakanlığının vatandaşların günlük hayatını ilgilendiren birçok alanda hizmet verdiğini ifade ederek, aldığı brifingin sadece güvenlik alanında olmadığını söyledi. Kaymakam ve valilerin eğitim imkanlarından, insan unsurunun geliştirilmesine kadar geniş çerçevede brifing aldığını bildiren Başbakan Davutoğlu, "Türkiye hem bu dinamik değişim sürecini yönetebilecek hem de uluslararası alanda etkin bir yönetimi ve yönetişimi, sadece tek taraflı yönetimi değil, halkla iletişim halinde süren ve sivil toplumu da içine alacak şekilde yönetişim imkanlarını kullanan bir yapıya dönüşmek durumunda" diye konuştu.

    29 Ekim'de bir ilk yaşanacak

    Nitelikli insan unsurunu devlet hizmetinin en önemli boyutu olarak değerlendiren Davutoğlu, şunları söyledi: "Kaymakamlarımızın ve valilerimizin özellikle uluslararası alandaki uygulamaları da görmek üzere eğitim sonrası ve hizmetiçi eğitimleri anlamında takviye edilmesi ve ihtiyaçları neyse bunların karşılanması yönünde bir çalışma planı geliştirme kararı aldık. Daha Dışişleri Bakanlığı döneminde de, İçişleri ile Dışişleri bakanlıklarımız arasında yaptığımız birçok ortak çalışmada da vurgulamıştık, valilerimizin dış tecrübe kazanarak özellikle sınır bölgelerimizde faaliyet yürütmeleri, büyükelçilerimizin veya konsoloslarımızın iç tecrübe kazanarak yine sınırlarımızda ve ötesinde faaliyet göstermeleri büyük önem taşıyor. Artık iç ve dış alanlar birbirinden uzak alanlar değil. Bu açıdan genel bir reform anlayışı içinde bütün mülki idarenin insan kaynağı itibarıyla eğitimin güçlendirilmesi ve insan kaynağının takviye edilmesi anlamında neler yapılabileceğini ele aldık."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlginç duvar yazıları

    Soyadı değişikliği

    Bakanlık tarafından gerçekleştirilen vatandaşa hizmet anlamında çok pratik ve onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarla ilgili de bilgi aldığını aktaran Başbakan Davutoğlu, bunların süratle devreye sokulmasına ilişkin talimat verdiğini söyledi.

    Söz konusu çalışmalar hakkında bilgi veren Davutoğlu, İçişleri Bakanlığının doğumundan vefatına kadar vatandaşa hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni kimlikler aralık ayında

    Hüseyin Üzmez'in cenazesinde ilginç isim

    Biyolojik yaşınızı hesaplayın

    Davutoğlu, şunları kaydetti: "Mesela soyadı değiştirme... Birçok vatandaşımız için mahkemelere gidilmesi gereken uzun bir sürecin parçasıyken yeni uygulamayla dilekçeyle soyadı değişimi mümkün olabilecek. Birçok soyadları vaktinde verilmiş ama vatandaşlarımız açısından ve sosyal kültürel etki bakımından değiştirme zarureti olan soyadları var. Çok uzun mahkeme süreçleri olmayacak, dilekçeyle soyadı değiştirilecek. Doğum, ölüm, adres değişiklikleri elektronik ortamda yapılabilecek. Doğum için dahi ne kadar bürokratik uygulamaların olduğu hepimizin malumu. Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak."

    İfadenin yerinde alınması

    İfadenin yerinde alınmasına yönelik uygulamanın da hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Yerinde ifade imkanıyla vatandaşlarımızın ifade vermek gibi, karakola gidilip böyle zorlu bir sürecin dışına çıkıp ifadelerin normal bir sosyal sorumluluk içinde alınabileceği ortamlar sağlanacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söz konusu çalışmaların hükümetin ve İçişleri Bakanlığının vatandaşa dönük yaklaşımının temel unsurlarını yansıttığını vurgulayan Davutoğlu, "İçişleri Bakanlığımız sadece güvenlik şartlarını iyileştirmekle yükümlü değil, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmakla yükümlü. Bu anlamda bürokraside tam bir devrim yapacağız. İçişlerinde yürütülen prosedürler en kısa, en seri, en az vakit ve enerji kaybettiren nitelikleri barındıracak" dedi.

    Kaybolan çocuklar

    Bakanlık tarafından, kaybolan çocuklara yönelik yapılacak uygulamaya ilişkin de bilgi veren Davutoğlu, şöyle konuştu: "SMS mesajıyla İçişleri Bakanlığımız, diyelim bir bölgede, bir çocuk kaybolmuşsa bütün eşkaliyle, özellikleriyle elektronik ortamda, o bölgedeki bütün telefon sahibi kişilere iletilecek. Eskiden olduğu gibi duvarlara, değişik yerlere 'bu çocuğu görmüşseniz bizi bulun'un ötesinde teknolojik imkanla anında bütün telefonlarda o resimler gözükecek ve bu tür durumlarda daha etkin görev yapma, müdahale etme imkanı olacak. Temelde devletimizin ve hükümetimizin amacı insanımızı, vatandaşımızı en iyi şartlarda yaşatmak, onların güvenliklerini teminat altına almak, özgürlüklerinin garantisi olmak ve hayatlarını
    kolaylaştırmak. İnsan odaklı bir anlayışla bakıyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüşmede, yurt genelindeki genel asayiş durumu, kaçakçılık, uyuşturucuyla mücadele konularının da ele alındığını, bu alanlardaki reformların gözden geçirildiğini belirten Davutoğlu, "Uyuşturucu imal edenleri ya da satanları bir terör suçu işlemişcesine toplumsal açıdan bir tehdit olarak görüyoruz. Çünkü bir nesli yok etmeye yönelik bir eylemdir" ifadesini kullandı.

    Celladına aşık kadınlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow