hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt

    Davutoğlundan Kılıçdaroğluna belgeli yanıt
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda Ak Parti Nevşehir İl Kongresi'nde konuştu.Davutoğlu, CPP liderinin özellikle kendi döneminde imtihansız kimsenin işe alınmadığı iddiasına yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TBMM kürsüsünden dile getirdiği “SSK’da akrabalarını işe aldın” iddiasına ''İspat etsinler istifa ederim'' demişti. Bu sözler üzerine Başbakan Davutoğlu CHP liderine yanıt verdi. Davutoğlu'nun sözleri şöyle:

    Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a jet yanıt

     "Kılıçdaroğlu diyor ki 'Bana bir 4 yıl verin, gerisini istemem.' Neden biliyor musunuz? Çünkü biliyor AK Parti dönemlerinde Hazine doldu, ekonomi bereketlendi, rezervlerimiz rekor düzeylerde. Gelecek, dolu Hazineyi, Merkez Bankasındaki rezervleri harcayacak, alıp şapkasını gidecek. Yok öyle yağma."

    "Bu iddiayı cevaplandırmak adına size 2 belge göstereceğim"

    "Sayın Kılıçdaroğlu özellikle kendi döneminde imtihansız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Size 2 belge göstereceğim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bin 272 kişi sınavla alınıyor, geri kalanların puanları yükseltilerek, 3 bin 209 kişi sınavsız bir şekilde üstü tamamlanıyor. Bu bir teftiş raporu, altında da Kılıçdaroğlu'nun kendi imzası var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü iken yaptığı bu uygulamalar aslında ki onlarca yakını ve CHP İl başkanlığı yapan kişilere de davetiye usulü verilen ihaleler, 6 yılda tamamlanamayıp 2 bin misli
    fazla maliyetle yapılan ihalelerin belgeleri elimizde."

    Diyanet İşleri Başkanı'na 1 milyon TL'lik makam aracı

    "CHP’ye ‘darbeci’ demeye devam edeceğiz’’

    Konuşmasında, "Meclis'te darbeyle ilgili birtakıp tartışmalar gündeme geldi. Ancak biz ayağa kalktık mı herkes bize selam durur’’ diyen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu’na sorma vaktidir, Madem ki darbeci değilsiniz, 27 Mayıs darbeydi ve biz de karşı çıkıyoruz, desinler. Söyleyemezler, çünkü 27 Mayıs sabahı Demokrat Partililer evlerinden alınıp götürülürken, CHP’liler onların evlerinin önünde davul çaldırdılar. Benim babamın evinin önünde de davul çalmışlar. 27 Mayıs darbedir demedikleri sürece biz de onlara darbecisiniz demeye devam edeceğiz. Bir tek 12 Eylül’e darbe diyorlar, çünkü 12 Eylül'de CHP de kapatıldı. Ama 26 Mayıs’a ve 28 Şubat’a darbe diyemiyorlar. 28 Şubat zulmünü yapanlar arasında CHP’li Nur Serter de vardı. 28 Şubat zulmünü yapanları partilerinde tuttukları sürece biz de onlara darbeci demeye devam edeceğiz’’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Egemen Bağış'ı Yüce Divan uzmanı avukat savunacak

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow