hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a jet yanıt

    Kılıçdaroğlundan Başbakana jet yanıt
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Nevşehir'de yaptığı konuşmada "28 Şubat zulmünü yapanları partilerinde tuttukları sürece biz de onlara darbeci demeye devam edeceğiz" sözlerine Twitter'dan cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu,  "Tüm yolsuzlarını yüzlerine vuruyorum, verebildikleri tek cevap 'Siz darbecisiniz' oluyor. Bu ülkedeki tek darbeci halkı soyan hükümettir" dedi.

    CHP'den de açıklama yapıldı

    CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik "Siz darbecisiniz" söylemini sürdürdüğü belirtildi.

    Kılıçdaroğlu'nun buna ilişkin, "Yolsuzluklarını yüzlerine vuruyorum, verebildikleri cevap 'siz darbecisiniz' oluyor. Bu ülkedeki tek darbeci halkı soyan hükümettir" ifadesini kullandığı bildirildi.

    Darbeye her zaman karşı çıkan bir siyasal parti olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Darbelerden en büyük zararı gören CHP'dir. AKP'mi kapatıldı darbelerde? Hayır. Onların genel başkanları, yöneticileri, milletvekilleri mi tutuklandı, darbelerde? Hayır. Onlar mı hapse atıldı? Hayır. Bir kez daha
    söylüyorum, darbelere karşılarsa gelsinler başta yüzde 10 seçim barajını düşürmek dahil darbe hukukunun izlerini tamamen silelim. Ama gelemezler, çünkü onlar darbecilikten, darbe hukukundan besleniyorlar. Bunlar hem darbecilerin yolundan gidiyorlar hem darbe hukukunun arkasına sığınıyorlar hem de belge ve bilgiler bu kadar ortadayken hırsız değiliz diyemiyorlar. Peki ne yapıyorlar. Yolsuzlukların rüşvetin üzerini darbecilik söylemiyle örtmeye çalışıyorlar. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kılıçdaroğlu 70 akrabasını sınavsız işe aldı" haberleri

    Öte yandan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in de "Kılıçdaroğlu'nun 70 akrabasını sınavsız işe aldı" haberlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Haram medyası da bunu manşetlerine taşımış, yanlış bilgi ile halkı aldatmıştı. Genel Başkanımız çıktı, 'devlet elinizde, tüm belge ve bilgiler siz de, bırak 70'ini 7 akrabamı sınavsız işe aldığımı açıkla ben Genel Başkanlığı bırakayım. Ama açıklayamazsan sen de oturduğun o iğreti, emanet koltukta oturma' dedi. Açıkladı mı? Hayır. Şimdi bir kez de ben diyorum, 'Başbakan olarak sınavsız 70 akrabası işe alındı demiştiniz, 70'den vazgeçtik. 7 isim açıkla, açıklayamazsan namertsin."

    Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow