hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Bahçeli parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı

    Devlet Bahçeli parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yiyecek ve içeceğiyle ilgili laboratuvar kurulacağı haberlerine, "Kim zehirleyecek onu?" diye tepki gösterdi. Erdoğan'ın 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olmasını "Serok Ahmet düşünsün" diyerek değerlendiren Bahçeli, faiz indirimi konusunda Merkez Bankası ile süren gerilim için ise, "Döviz sahiplerini daha da zenginleştirir. Olacak olan o..." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parlamento muhabirleri ile sohbetinde, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 24. Dönem Parlamentosu'nda kadın milletvekillerinin sayısının artması konusunda MHP'nin nasıl bir yöntem izleyeceği sorusuna Bahçeli, il ve ilçe kongrelerde kadın aday sayısının artması için aşırı derecede telkinde bulunduğunu belirterek, "Bakılım ne kadar olacak onu bilemiyoruz. Kota koymadık" dedi.

    Bahçeli'nin kadın yanıtı: "Bizde yok"

    Bir gazetecinin "CHP, üç büyük ilde ilk sıraları kadınlara verecek. Sizde bu şekilde dikkati çekici uygulama olabilir mi?" sorusuna Bahçeli, "Bizde yok öyle bir uygulama yok" karşılığını verdi.

    Seçim beyannamesi hazırlığının sürdüğünü, henüz belirginleşmiş durum olmadığını ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin tüm gündemine cevap teşkil edebilecek, karşılığı metinde olacak bir çalışmalarının olacağını söyledi.

    Emirgan'da "AVM yapılacak" denilen o arsaya 1.2 milyar lira teklif edildi

    "Anayasayı reddetmesi yakışık almaz"

    İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "Anayasa'yı tanımıyorum" ifadesini nasıl değerlendirdiği sorusuna Bahçeli, "Hem bürokraside yetişmiş hem siyasete katılmakla beraber önemli sorumluluklar üstlenmiş olan bir kişinin geldiği yer o Anayasa... Anayasa'yı reddetmesi yakışık almaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İç Güvenlik Paketi yanıtı: "STK ve üniversitelerin görüşü alınmalı"

    İç Güvenlik Paketi ile ilgili sorulara Bahçeli, "Yasanın bu şekliyle Meclis'e gelmesi çok yanlış olmuştur. Seçim öncesi Türkiye'nin bu kadar önemli sürecin yaşandığı ortamda çekilmesinde yarar var. Yeniden Komisyon'a iade edilip orada daha geniş kapsamlı tartışmayla, STK ve üniversitelerin de görüşü alınarak çalışma yapılması daha sağlıklı olur" diye konuştu.

    Bahçeli, 21 Mart'ta yapılacak 11. MHP Olağan Kurultayı ile ilgili sorulara, "Güzel bir kongre olacak inşallah" dedi.

    ''Türkiye'nin büyük güç olma hayali buraya kadarmış''

    "Anketlere güvenim yok"

    Seçime yönelik anketleri nasıl değerlendirdiği ve seçime yönelik tahmini olup olmadığı sorularına Bahçeli, "Anketlere güvenim yok. Yüzde 50 de dese, benim yüzümde değişiklik olmaz" karşılığını verirken, seçimde "İktidar olmaya yeter rakam neyse onu hedeflediklerini" söyledi.

    "Yalan Rüzgarı"

    Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun grup toplantısında kendisine yönelik ve İç Güvenlik Paketi için teklif vermedikleri hakkındaki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Bir Brezilya filmi vardı 'Yalan Rüzgarı' diye... O hale gelmişler artık, ciddiye alınacak tarafları yok. Hiç inandırıcılığı yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK yanıtı: "Vazgeçecekleri ihtimalini vermiyorum"

    "Terör örgütüyle ilgili olarak 'toprak almadan kapatmazlar bu meseleyi' dediniz. Bu neyi ifade ediyor?" sorusuna Bahçeli, "1978 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesi Fis köyünde 1. Kongre'de almış oldukları karardır. O karardan vazgeçecekleri ihtimalini vermiyorum. Verirlerse zaten söylenecek bir şey kalmaz. Oradaki tek şey açık ve net olarak Marksist Leninist temelli bir Kürdistan devletini kurma amaçlanmıştı. O amaç uğruna çalışıyorlar hala" diye konuştu.

    "Esad'ı devireceklerdi ama..."

    "Akil İnsanlar Grubu" yanıtı

    Bahçeli, "Akil İnsanlar Grubu'nun mini bir versiyonunu oluşturup sürecin üçüncü gözlemcisi olma durumu konusunda değerlendirmeniz nedir?" sorusuna "Üçüncü dönem yasağı 68 kişi... Akil İnsanlar 63 kişi. Beşini dışarıda bırakmak kaydıyla Akil İnsanları Meclis'e taşımalarında ve Türkiye'nin yönetimini bu zevata teslim etmelerinde yarar var. Beş kişiyi de diğer partilere verebilirler. Her konuda bu arkadaşlar ülkeyi yönetecekse..." karşılığını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İktidar inandırıcılığını kaybetmiştir"

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın "Kandil'in eteklerinde petrol arayacaklarını söylüyor. Buna nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Bahçeli, "Türkiye topraklarındaki arama bitmiş midir acaba? Petrolle mi kandırmaya çalışıyorlar? Bugünkü siyasi iktidar bütünüyle inandırıcılığını kaybetmiştir. Ne söylediklerinin kendileri de farkında değiller. Bakanlar Kurulu'nda da çok seslilik hakim olmuş" dedi.

    "Döviz sahiplerini daha da zenginleştirir"

    Bahçeli, dövizdeki yükseliş ve faiz konusundaki tartışmalarla ekonomideki gelişmelerin nereye gideceği sorusuna, "Döviz sahiplerini daha da zenginleştirir. Olacak olan o..." karşılığını verirken "Başta Erdoğan mı var? Cumhurbaşkanı dolar hesabından 17 bin lira kazanmış" denilmesine, "Döviz sahibi olanlar, önemli artışlara sahip oldular. Dövizle borçlanmış olanlar da felakete sürüklendi. Hele hele bazı mağazaların kiraları dövizle. Onlar önümüzdeki günlerde kiraları nasıl ödeyecekler, ne yapacaklar? O bakımdan iktidarın, Merkez Bankası'na bu kadar saldırgan olmaması lazım. Bakanlar Kurulu'nda ekonomiden sorumlu bakanlar var. Eğer Merkez Bankası ile diyalog kurmak istiyorlarsa onların kurması daha doğru olur. Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz hakkında bir kanaati vardır fakat Merkez Bankası ile ilişkiler açısından bildiği bir şey olmadığı kanaatindeyim. Acaba o eğitimi aldı mı? O da belli değil" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pervin Buldan'dan polise: Ben Öcalan'la görüşüyorum

    "Bilgili, dürüst bir insan. Bunun neresi hain olacak?"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı ve yüksek faizle ilgili "vatan hainliği" sözleriyle ilgili sorulara Bahçeli, "Vatan hainleriyle dost olunca, birilerini hain ilan etmesi lazım. O insanın şahsına bakınca, hiçbir yerinde bir hainlik göremezsiniz. Tertemiz bir Türk bürokrasisi. Bilgili, dürüst bir insan. Bunun neresi hain olacak?" karşılığını verdi.

    "Serok Ahmet düşünsün"

    Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğinin hatırlatılması üzerine, "Serok Ahmet düşünsün. Bana niye soruyorsunuz?" diyerek güldü.

    "Anaların ağlamasından haz duyan birisi olabilir mi?"

    MHP tabanının Çözüm Süreci'ne destek verip vermediği, buna ilişkin ölçümü olup olmadığı sorusuna Bahçeli, "Bunun ölçümü olur mu ? Analar niye ağlasın? Anaların ağlamasından haz duyan birisi olabilir mi? Bu anaları ayırt etmenin manası yok. Türkiye'yi böldükleri gibi anneleri de bölmenin bir manası yok" dedi.

    "Kim zehirleyecek onu?"

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yiyecek ve içeceklerinin kontrolden geçirildiği özel laboratuvarlar kurulduğuna yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "İnançlı insanlarda tereddüt olmaz. Kim zehirleyecek onu? Eski Osmanlı saraylarında da vardı böyle şeyler. Çeşnicibaşı şimdi çağdaş kurumsal hale getirilmiş" karşılığını verdi.

    Bahçeli, "Zehirlenmekten mi korkuyor? Yakın çevresindekilerden mi tereddüt içinde?" sorusuna, "O kadar yakın münasebetimiz yok. Özeliklerini tanımıyorum. Haramı çok olanlarda korku çok olur" diye konuştu.

    Sağlık Bakanlığı'ndan domuz gribi açıklaması

    "Kapı pencere açık. Herkes gelsin istiyoruz"

    Kamuoyunun 7 Haziran seçimlerine yönelik MHP'den flaş isimler görüp görmeyeceği sorusuna Bahçeli, "Şu aşamada bir şey söyleyemem. Adaylık başvuruları 12'sinde başlıyor. Müracaat edenler içerisinde bakacağız. Ama bunları flaş, flaş olmayanlar diye ayırt etmek doğru değil. İkisi de Meclis'e gelirse ne yapacak, flaşlar önde mi oturacak?" dedi.

    Bahçeli, başvuranların dışında partiye davet edeceklerinin olup olmayacağı sorusuna, "Herkese açık davet yapıyoruz. Hepsi gelsin istiyoruz" derken, seçim ittifakı olup olmayacağı sorusuna, bu konuda bir gelişme ya da temas olmadığını söyledi. Bahçeli, seçime 94 gün kaldığını, gelişmelerin nasıl olacağını bilemediklerini ancak kendilerini böyle bir düşüncesi olmadığını ifade ederek, "Kapı pencere açık. Herkes gelsin istiyoruz" karşılığını verdi.

    ''İç Güvenlik Paketi'nin eksiği var fazlası yok''

    Miting takviminin Kongre sonrası netleşeceğini belirten Bahçeli, kongrede başka aday olup olmayacağı sorusuna, "21 Mart önemli bir gün olacak Ankara için. Nereye baksanız üç hilali, bir Türkiye sevdalısını göreceksiniz. Sloganlar bize göre var ama henüz basına açıklanacak boyutta değil. İl ve ilçe kongrelerimizde çok sayıda adaylar oldu. Mesela Antalya Kongresi'ne 7 aday vardı. Bizim için çok adaylı yapı, yadırganacak değil. Bakalım hayırlısı olur inşallah" dedi.

    Genelkurmay Başkanı değerlendirmesi

    "Genelkurmay Başkanı'nın yazılı açıklama ile kendisine yanıt verdiğinin, polemiğin fazla sürmediği" sözlerine Bahçeli, "Söylediklerimiz bizim takdirimizdir, Genelkurmay Başkanı'nın söyledikleri de kendilerinin takdiridir. Saygılı olmak lazım" karşılığını verdi.

    Bahçeli, "Siyasi irade görev verdiğinde 'ben bunu yapmıyorum' diyebilir mi?" sorusuna, "Yapamaz, yapmaya kalkarsa da istifa eder. Geçmişte örnekleri var" derken, "Sizce, o süreçte istifa etmesi mi gerekiyordu" sorusuna ise "Bana göre çekilmesinde fayda vardı. 37 kilometreden bir nakil işleminin Türk tarihinde altın sayfalar yazmış bir silahlı kuvvetler için olağanüstü başarı gibi takdim edilmesi, zaten ne maksatla yapıldığının işaretidir. Ya bunu cevaplandıracaktı ya çekilecekti" dedi.

    Bir gazetecinin "Belki mareşallik bekliyordu" demesine Bahçeli, "Meydan savaşı olması lazım. Şimdi meydan savaşı yok" karşılığını verdi.

    Mustafa Balbay: Tutuksuz yargılanmasını istiyorum

    "Bavulu kim verdiyse..."

    Bahçeli, "Mehmet Baransu'nun orduya kumpasla ilgili olarak tutuklanmasına nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna, "Başından beri hep böyle oluyor zaten, çıkıyorlar geri giriyorlar. O bavulu kim verdiyse, onunla beraber almaları lazım. Kim verdiyse bavulu yani... Sonra ne vardı o bavulun içinde, onu bilen de yok. 25 emniyet mensubunu alıyorlar, bir gün sonra 12'si serbest oluyor, daha sonra birkaçı şey yapıyor. Bugünkü iktidarın bir de muhasebe kayıtlarını tutması lazım. Kaç kişi tutuklandı, kaç kişi bırakıldı, bunları bilen de yok" diye konuştu.

    Bir gazetecinin "Fuat Avni'nin MHP ile ilgili bir şeyi çıkmadı, CHP ile ilgili çıktı" sözüne Bahçeli, "Daha hiç belli olmaz. 7 Haziran'a kadar neler olacağını kimse bilemez" dedi.

    "Haşim Kılıç siyaseti erken buluyor herhalde"

    Bahçeli, Yurt Atayün'un MHP'den adaylığı ile ilgili sorusuna, "Bizim öyle bir düşüncemiz de yok, öyle bir müracaat da yok" karşılığını verdi. "Kapıyı kapattınız sanki" denilmesi üzerine, "Bazı şeylere bizimki kapalıdır" diyen Bahçeli, "Haşim Kılıç'a da kapalı mı?" sorusuna, "Haşim Kılıç zannediyorum siyaseti erken buluyor herhalde. Ne düşünüyor onu bilemiyorum. Düşünceleri hakkında bir bilgi sahibi değiliz. Başvurular 12-18 Mart arasında, 7 gün içinde olacak. Zannediyorum MHP'yi, güçlü bir yapıyla Meclis'e getirebilecek tercihler olur ise onda memnuniyet duyarız. Ama tabii seçici olacağımızı da herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.

    Faruk Çelik: Kıdem tazminatı aylık ödenmeli!

    ''Afgan Kızı''nın son hali

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow