hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı'nda toz alarmı

    Dışişleri Bakanlığında toz alarmı
    expand

    Dışişleri Bakanlığına gönderilen ve muhteviyatı şüpheli bulunan zarfın, Emniyet Genel Müdürlüğü ve AFAD yetkilileri tarafından incelendiği ve yapılan ilk inceleme sonucunda, zarfta tehlikeli bir madde bulunmadığının tespit edildiği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, zarf üzerinde gerekli tetkiklerin gerçekleştirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ve AFAD ile temasa geçildiği, ardından incelemenin gerçekleştirildiği belirtildi.

    Açıklamada, bakanlık mensupları bakımından herhangi bir güvenlik riski veya tehlike oluşturmayan şüpheli zarfın, ayrıntılı şekilde incelenmek üzere Rüzgarlı Halk Sağlığı Erken Uyarı Birimine intikal ettirildiği bildirildi.

    Ayrıca aynı şekilde, Ankara'daki Norveç Büyükelçiliğine ulaşan şüpheli zarfın da açılmadan AFAD yetkililerine teslim edildiği, zarf ve içeriği konusunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumunca yapılan ilk tetkikte, zarfta tehlikeli madde bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.

    Konuya dair nihai analiz sonuçlarının ise yarın sabah alınabileceği belirtildi.

    Açıklamada bakanlığın, ileriki dönemde de gerek merkez gerek yurt dışı teşkilatlarına ulaşabilecek şüpheli evrakın titizlikle inceleneceği, ortaya çıkabilecek her türlü riskin önlenmesi için müteyakkız olunacağı kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç büyükelçiliğin bulunduğu binada da sarı toz alarmı

    Bu arada, Norveç, Hırvatistan ve Meksika'nın Büyükelçiliklerinin bulunduğu binaya gönderilen kapalı zarf içerisindeki sarı toz nedeni ile de panik yaşandı.

    112 Acil ekipleri, polis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı  (AFAD) ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis elçiliklerin bulunduğu bina etrafında güvenlik önlemleri alırken binada bulunan personelin dışarı çıkmasına izin verilmedi.

    Ekiplerin çalışmaları sonucu Büyükelçiliklerin bulunduğu binaya gönderilen zarf içerisindeki toz özel bir kutuya konulduktan sonra incelenmek üzere Hıfzıssıhha Merkezi'ne götürüldü.

    Macaristan Konsolosluğu'na da sarı toz!

    AFAD'dan açıklama

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise sarı toz ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

    "Bugün sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'ndan, öğle saatlerinde ise Norveç Büyükelçiliği'nden birer şüpheli zarfa ilişkin ihbar AFAD'a ulaştı. AFAD Ankara Arama Kurtarma Birliği'nden AFAD KBRN Ekipleri, Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliği'ndeki ihbarı inceliyor. 30 Ekim günü sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'na ve öğle saatlerinde Norveç Büyükelçiliği'nden şüpheli birer zarfa ilişkin ihbar alındı. AFAD KBRN Ekipleri, AFAD KBRN Ekipleri, Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliği'ndeki ihbarı inceliyor. AFAD KBRN Ekipleri, şüpheli zarfın laboratuvar kontrollerinin yapılması amacıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na ulaştırılmasını sağlayacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkonsolosluklarda "sarı toz" alarmı!

    Sağlık Bakanlığı'ndan toz açıklaması

    SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

    Sağlık Bakanlığı,  Dışişleri Bakanlığı'na ve Norveç, Hırvatistan ve Meksika'nın Büyükelçiliklerinin bulunduğu binaya gönderilen kapalı zarf içerisindeki sarı toz ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

    Açıklamada, "30 Ekim 2014 tarihinde Ankara'da Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliği'ne postayla gönderilen şüpheli zarfların ilk incelemesi yapılmıştır. Yapılan ilk incelemelerde; Dışişleri Bakanlığı'na Ankara'da ikamet eden bir şahıs tarafından gazete küpürleri, Norveç Büyükelçiliği'ne, Sivas Su Şehri'nden postalanan zarfta ise kişisel bir talebin iletildiği her iki zarfta da şüpheli bir materyal (toz) bulunmadığı anlaşılmıştır.  Ayrıca İzmir'de ikamet eden bir şahısa İngitere'den gönderilen şüpheli posta incelemeye alınmış ilk değerlendirme sonucu negatif çıkmıştır" denildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow