hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da aşiret kavgası: 1 ölü, 4 yaralı

    Diyarbakırda aşiret kavgası: 1 ölü, 4 yaralı
    expand

    Diyarbakır'ın Karahan Köyü'nde aralarında husumet bulunan Karahan ile Merdan aşiretleri arasında silahlı kavgada 47 yaşındaki Adil Karacadağ öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayda bir ev ve otomobil ateşe verilip yakılırken, jandarma ekipleri köyde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Karahan Köyü'nde yaşayan Karahan ve Merdan aşiretlerine üye aileler arasında yaşanan husumet dün gece bir tartışmayla yeniden başladı.

    Tartışma kısa sürede ailelerin katıldığı ve uzun namlulu silahların da kullanıldığı taşlı sopalı çatışmaya dönüştü.

    Olaylarda Merdan aşiretine ait bir ev ile bir otomobil ateşe verilerek yakıldı.

    Çıkan silahlı kavgada başka bir köyden gelerek aradaki husumeti önlemeye çalışan Adil Karacadağ açılan ateş sonucu hayatını kaybederken ağır yaralanan 4 kişinin tedavisi sürüyor.

    Polis artık demir cop kullanacak

    Olay sonrası Jandarma sabah saatlerinden itibaren köyde geniş güvenlik önlemleri alarak köye kontrollü giriş ve çıkış sağlarken, köy okulu bahçesinde olası bir gerginliğe karşı ambulans bekletiliyor.

    1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı aşiret kavgasında kavga karışan ailelerin evinde jandarma ekipleri dedektör köpeklerle arama yaptı.

    Yapılan aramalarda olayda kullanılan 3'ü Kalaşnikof, 1 G-3 olmak üzere 4 silah ele geçirildi. Jandarmanın güvenlik önlemleri köyde devam ederken olayla ilgili araştırma ve soruşturmanın devam ediyor.

    Game of Thrones hakkında bilmediğiniz 20 şey

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow