hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da "barış halayı"

    Diyarbakırda barış halayı
    expand

    Diyarbakır'da üniversite öğrencileri barış halayı çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dicle Üniversitesi (DÜ) ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca 20 üniversitenin halk oyunları ekibinin katıldığı "Üniversiteler Arası Halk Dansları Şenliği" Diyarbakır'da başladı. Şenlik kapsamında yaklaşık bin üniversite öğrencisi Dağkapı Meydanı'nda birlikte halay çekti.

    Halk oyunları ekiplerinin oluşturduğu halayda renkli görüntüler oluşurken, çevreden geçen vatandaşlar da halaya katıldı.

    "Bütün Türkiye el ele tutuştu"

    Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün yaptığı açıklamada, il ve bölgelerini temsil eden 20 üniversitenin gençlerini Diyarbakır'daki şenlikte buluşturmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

    Şenliğin yanı sıra ekiplerin Diyarbakır halkıyla da kaynaşması için barış halayı çekilmesini kararlaştırdıklarını kaydeden Eyigün, şöyle konuştu:

    "El ele tutuşan bütün renkler Türkiye'yi temsil etti. Bu halayla birlik ve beraberlik görüntüsü verildi. Şenlik yarışmaydı ama temel amacı barış mesajı vermekti. Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda, bütün Türkiye el ele tutuştu.

    Aralarında Ankara, Nevşehir, Sivas, Hatay, Hakkari ve Siirt'in de yer aldığı 20 üniversite gençliğini buluşturduk. Neşe ve coşku içerisinde birlik ve beraberlik yaşanıyor."

    Halay çeken öğrenciler ise çözüm süreciyle bölgede sağlanan huzurun önemine vurgu yaparak, çektikleri halayla barış mesajı verdiklerini anlattılar.

    Mehmet Ali Şahin: AK Parti'nin de bir ömrü var

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow