hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da MERS-CoV alarmı

    Diyarbakırda MERS-CoV alarmı
    expand

    Hac dönüşü uçakta rahatsızlanan Diyarbakırlı 60 yaşlarındaki Kadriye Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ebola şüphesi üzerine hastanenin acil servisinde hasta kabulü 1.5 saat durdurulurken, Bilgiç'e ilk bulgulara göre MERS-CoV teşhisi konuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'dan hacca giden Kadriye Bilgiç, burada kaldığı 15 gün süre içinde rahatsızlandı.

    Bugün uçakla Diyarbakır'a dönen Bilgiç, havaalanında fenalaştı. Havaalanında sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Kadriye Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Bilgiç'in izole bir odaya alındığı hastanenin acil servisi, yaklaşık 1.5 saat boyunca hasta kabul etmedi.

    Numuneler alınıp Ankara'ya gönderilen Bilgiç'e Suudi Arabistan'da sık görülen ve halk dilinde şiddetli solunum yolu hastalığı adı verilen MERS- CoV hastalığı teşhisi konuldu.

    Hastanenin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Fatih Aslan, hastada Ebola bulunmadığını belirterek, hastanın Hacda bulunduğu 15 gün sürecince de rahatsızlık yaşadığını söyledi.

    Türkiye'de corona virüsünden ilk ölüm

    Aslan, hastanın MERS CoV hastalığı nedeniyle izole bir odada tedavi altına alındığını belirterek, "Acil servisimizi 1.5 saat süreyle şüphe üzerine hasta kabulüne kapattık. Şimdi hasta izole odaya alındı ve acil servisimiz de hasta kabulune başladı. Gerekli tedavileri sürüyor, hastadan alınan numuneler de incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERS-CoV

    MERS-CoV ilk defa 2012 yılında Suudi Arabistan’da tanımlanan ve yeni bir coronavirüsün neden olduğu bulaşıcı solunum yolu hastalığıdır. Coronavirüsler ise hafif soğuk algınlığından ağır hastalığa (SARS) kadar farklı belirtilere neden olabilen geniş bir virüs ailesidir.

    İstanbul'un göbeğinde dehşet çığlıkları

    Efkan Ala'dan flaş Öcalan açıklaması

    Akdoğan: "Süreci sabote eden altında kalır"

    Davutoğlu, "Öcalan resmi müzakereci"yi yalanladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow