hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğu beyaza büründü

    Doğu beyaza büründü
    expand

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Bitlis, Van ve Muş'ta 197 köyle ulaşım sağlanamıyor.Kars'ın Sarıkamış ilçesinde eğitime 1,5 gün ara verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'da 52, Muş'ta 25, Bitlis'te 120 köy yolu ulaşıma kapandı. 

    Van'da önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve kırsal kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamayan 217 köyden 165'inin yolunu ulaşıma açan Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kalan 52 köy
    yolunun da açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

    Bu arada, Özalp ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. İlçe merkezi ve mahallelerdeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

    Muş

    Muş'ta önceki gün başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde kapanan 130 köy yolundan 105'inin yolu açıldı, kapalı 25 köy yolunda da çalışmaların devam ettiği belirtildi.
    Zaman zaman etkili olan kar yağışına rağmen yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, köylere ulaşımın sağlanabilmesi için büyük emek harcıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kara kışta vücut direncini artırma önerileri

    Bitlis

    Bitlis'te de kar yağışının ardından kapanan 250 köy yolundan 130'u ulaşıma açıldı, 120 köy yolunda da çalışmaların devam ettiği bildirildi. Ekiplerin karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ettiği kentte, şehirlerarası ulaşımın aksamaması içinde ekipler hazır bekletiliyor.

    Hakkari

    Hakkari'de ise kayaktan dönen vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda zor anlar yaşadı. Megabüte Kayak Tesislerinden dönen vatandaşlara ait araçlar, kar yağışının ardından yolun kayganlaşması nedeniyle yoldan çıktı. Olası kazalara müdahale etmek amacıyla 112 Acil Servisine ait paletli kar ambulansı da bölgede hazır bekletiliyor.

    Sarıkamış'ta okullar 1,5 gün tatil edildi

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve tüm köylerdeki okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği bildirildi. İlçede sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 25
    santimetreye ulaştı. Karayolları ve belediye ekipleri kar temizleme çalışmasını aralıksız
    sürdürürken, esnaf da iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile köylerde eğitime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildiğini söyledi.
    Gürbüz, öğrencilerin okul yolunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına tatil kararı alındığını bildirerek, "Yağışlar dolayısıyla herhangi bir köy yolumuz şu an itibariyle kapalı değil. Ekiplerimiz bir aksaklık yaşanmaması için hazır bekliyor" ifadesini kullandı.

    İşte İstanbul'a karın yağacağı saat

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow