hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğukan Bilir'e saldıran polislere 3'er bin lira ceza

    Doğukan Bilire saldıran polislere 3er bin lira ceza
    expand

    Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde 2 Haziran 2013’te Ali İsmail Kormaz’la aynı sokakta Doğukan Bilir’e saldıran polislere 3’er bin TL para cezası verildi. Üstelik, elinde "meşe odunu"yla görüntülenen polis Serkan Kavak’ın cezasına da 12 ay taksit yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali İsmail’in hayatını kaybetmesine neden olan gece onunla ve yanındaki bir gençle Sanayi Sokak’ta dövülen Bilir, üç polis ve bir sivil hakkında "basit yaralama" suçundan Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açmıştı.

    Kelepçeli fotoğraftan 5 yıl sonra şeref tribününe

    Mahkeme ilk duruşmada, Bilir’in dövülmesinin işkence kapsamına girebileceğini hükmederek dosyasını ağır ceza mahkemesine göndermişti. Ancak Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Bilir’in dosyasını 9’ncu Asliye Ceza Mahkemesi’ne geri göndermiş, bu kararının gerekçesini de açıklamamıştı.

    "Dersim Katliamı"ndaki o fotoğrafın sırrı ortaya çıktı

    Dayağa 3’er bin, ona da erteleme

    Cumhuriyet’ten Can Hacıoğlu’nun haberine göre, Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi dün yapılan duruşmada Bilir’i döven polisler Hüseyin Engin, Selçuk Bal ve Şaban Gökpunar ve sivil Serkan Kavak’ı 3 biner TL para cezasına çarptırdı. Polislerin cezası ertelendi.

    ABD ile Küba arasında sperm diplomasisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asliye mahkemesi bununla da kalmayıp, Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesine neden olan gece kamera kayıtlarına elinde ‘meşe odunu’ ile görüntülenen Serkan Kavak’ın cezasnı da 12 ay takside böldü.

    Bilir’in avukatı Ali Çuvalcı kararı temyiz edeceklerini belirterek “Bu kararla polise ‘adam dövebilirsin bir şey olmaz’ deniliyor” dedi.

    Perinçek'e karşı Clooney'nin eşi Emel Alamuddin

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow