hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ensar Öğüt'ten Meclis'te çay-süt hesabı

    Ensar Öğütten Mecliste çay-süt hesabı
    expand

    TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına söz alan Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, yanında getirdiği tepsi içindeki çay bardakları ve süt şişesi ile birlikte kürsüye çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un uyarısına rağmen kürsüye çay tepsisi ve süt şişesi ile çıkan Ensar Öğüt, daha önceden Genel Kurul salonundan dışarıya çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için, “Sayın Maliye Bakanı keşke kaçmasaydı, gitmeseydi daha iyi olurdu” ifadesini kullanınca, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, “Bu cümle doğru değil, Sayın Bakan’a niye bu tabiri kullanıyorsunuz. İnsani ihtiyacı vardır, karşılamasın mı yani” diyerek tepki gösterdi.

    HESABI KARIŞTI

    Yanında getirdiği sütü boş çay bardaklarına boşaltan Ensar Öğüt, “Bu bir litrelik süt, burada 10 tane bardak ve 1 tane çay var. Bu sütten 10 bardak süt çıkıyor. Bu 10 bardağa sütü verirseniz 1 bardak çay alabiliyorsunuz Anadolu’da. Çay 1 lira Anadolu’da, süt 10 kuruşa geliyor. Bu süt bu da çay, bu 10 kuruş bu da 1 lira” diye konuştu. Çay-süt hesabı yaparken milletvekillerinin sataşması sonucu hesabı karıştıran Öğüt, “Ankara’da, İstanbul’da bu çay AVM’lerde 3 lira. O zaman 1 litre süt verirseniz, pardon 30 süt, şey çay, 1 lira süt. Burada hesabı yaptığınız zaman 10 bardak süt verirseniz 1 bardak çay alıyorsunuz. İstanbul’da 30 bardak süt verirseniz 1 bardak çay alıyorsunuz” diye konuşması milletvekilleri arasında gülüşmelere neden oldu. Öğüt’ün konuşmasından sonra kürsüyü temizlemek ve tepsi ile süt şişesini kaldırmak yine kavaslara düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Kore'den ABD'ye: "Gelin iddiaları birlikte soruşturalım"

    Demirtaş: "HDP, Başbakandan bir şey talep etmiyor artık"

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gülen'in iade sorusuna yanıt vermedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow