hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Bizimle yürüyenler bile.."

    Erdoğan: Bizimle yürüyenler bile..
    expand

    AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Başnakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kendileriyle yürüyenler arasında bile AK Parti'nin kısa sürede dağılacağını iddia edenler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bizim tükeneceğimizi, dağılacağımızı, yorulacağımızı düşünenler her seçimin ardından hayal kırıklığı yaşadılar. Çünkü niyet hayır, akıbet hayır. Biz böyle yürüdük. Ama bunların niyeti hayır değildi, şerdi. Onun için de sonuçları hep tokat oldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığ seçiminin ardından AK Parti İl Başkanları Ankara'da durum değerlendirmesi yapmak üzere toplandı. Başbakan Erdoğan seçim değerlendirmesi yaptığı konuşmasında muhalefete yüklendi.

    Feyyaz Uçar'ın Süleyman Seba'ya yazdığı ağlatan mektup

    İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

    - Bizim tükeneceğimizi, dağılacağımızı, yorulacağımızı düşünenler her seçimin ardından hayal kırıklığı yaşadılar. Çünkü niyet hayır, akıbet hayır. Biz böyle yürüdük. Ama bunların niyeti hayır değildi, şerdi. Onun için de sonuçları hep tokat oldu.

    - Partimizi kurduğumuzda bize ömür biçenler vardı ama yanıldılar. Onların dedikleri olmadı, Allah'ın dediği oldu. İktidar görevini üstlendiğimizde bize ömür biçenler yanıldılar. Yıpranacağımızı, dağılacağımızı, yorulacağımızı düşünenler her zaman yanıldılar. Ne yazık ki bizimle beraber yürüyenlerin içinde bile son zamanlarda AK Parti'nin kısa içinde dağılacağını, parçalanacağını söyleyenler var. Bu da çok manidar. Biz sadece milletten yetki alan bir parti olduk. Ama biz milletin hayır duasını da her daim yanında bulan bir parti olduk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de siyahi isyan!

    - 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Recep Tayyip Erdoğan değil 77 milyon olmuştur, Türkiye olmuştur. Yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz olmuştur. Bu seçimin mağlubu, kaybedeni de yoktur. Allah'ın izniyle 28 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeminimizi edip göreve başladığımızda 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmasın.

    -13 yıl önce AK Parti'nin kuruluş töreninde yaptığım konuşmada 'Görüşlerine katılmasam dahi bu görüşleri rahatlıkla ifade edebilmeniz için canımı bile vermeye hazırım' şeklinde bir ifade kullanmıştım. AK Parti olarak 13 yıl boyunca, hükümet olarak 12 yıl boyunca işte bu sözün arkasında durduk. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herkesin, inançlarını yaşaması için değerlerini, kültürünü, kimliğini özgürce ifade edebilmesi için yaşam tarzını muhafaza edebilmesi için özellikle de fikirlerini rahatça söyleyebilmesi için tarihi nitelikte reformlar yaptık.

    - Balkon konuşmalarımıza dudak büken, bu ifadelerimize itimatsızlıkla yaklaşan herkese diyorum ki yaptıklarımıza bakın, orada samimiyetimizi göreceksiniz. Hangi adımı attıysak 77 milyonun hassasiyetini gözeterek attık. Hangi reformu, hangi yatırımı yaptıysak 77 milyonun refahını düşünerek yaptık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Azınlıklar noktasında dünyada bizim gösterdiğimiz hassasiyeti aynı şekilde gösteren bir başka ülke yoktur. Türkiye'de tüm azınlıklar şu anda huzur içinde. Bakın bu kadar Gazze'de olay oluyor. Biz ne dedik, "Türkiye'deki Museviler bizim vatandaşımızdır, kimse onlara yönelik olumsuz bir yaklaşımda bulunamaz, onlar bizim güvencemiz altındadır." Bizim meselemiz İsrail yönetimiyledir, İsrail halkıyla da değildir. Biz aklıselimle hareket edeceğiz, duygusallıkla değil.

    En çılgın selfieler

    - Arapları da Kürtleri de Sünnileri de Şiileri de düşünen, bunun için çırpınan, üstelik 5 yıldır bunun samimice mücadelesini veren tek ülke var Türkiye. Suriyeli muhacirlere bu boyutta kucak açan, fedakarca onları misafir eden tek ülke var Türkiye. 1 milyon 200 bin şu anda Suriyeli muhacir ülkemizde. Bazı sıkıntılar yaşamamıza rağmen biz sabrediyoruz, katlanıyoruz. Niye? Onlar diyoruz muhacir, biz ensar olacağız. Onun için vatandaşlarımıza da aman sabır diyoruz. Aynı şeyler bizim de başımıza gelebilirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Bizi çeşitli sıfatlarla diktatör olmakla, otoriter olmakla, tek adam olmakla itham edenlerin hepsini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum, bu konuda onları pek de muhatap almaya gerek yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow