hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyor"

    Erdoğan: Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyor
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'yi Müslümanlar keşfetti" iddialarını değerlendirdi. Erdoğan iddiaya yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi, "Köşe yazarları da itiraz ediyor. Çünkü bunlar bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Ecdadının karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyorlar. Taş üstüne taş koyamadılar bunlar. Kendi milletine inanmıyorlar. Kendi ilim insanlarının bilgileriyle alay edenler ancak kendilerini küçültürler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan açıklamasını, "2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam-hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı" diye sürdürdü.

    Ankara'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Cumhurbaşkanı, "Öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı imam hatip liselerinde. Daha çok çalışacağız, hayırseverlerimiz talebi karşılamak için daha çok seferber olacaklar. Başbakanlığım dönemimde milli bütçemizin yüzde 50’sini eğitime ayırdık. Kadro tahsislerinde birinci sırayı eğitime ayırdık" şeklinde konuştu.

    Erdoğan, "Eline silah, taş, sopa, molotofkokteyli alanlardan asla olmadık. Ben şuna inanıyorum; imam hatip gençliği, asla ve kata böyle bir örnek olmaz, tam aksine onlara demokratik hak mücadelesinin ne olduğunu öğretir" dedi.

    İşte Erdoğan'ın "o" açıkmaları...

    "Türkiye'de Batı düşmanlığı arttı"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ABD'yi Müslümanlar keşfetti" iddiası

    Erdoğan konuşmasında "ABD'yi Müslümanlar keşfetti" iddiasını da değerlendirdi.

    Erdoğan, Amerika kıtasının Kristof Kolomb'dan 314 yıl önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin iddiaların kendinin değil, Türkiye'deki ve dünyadaki bilim adamları tarafından dile getirildiğini belirtti.

    Cumhurbaşkanı, "Bu işin uzmanlarından önce bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz, bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan, buna itiraz etmeye, bununla istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar" dedi.

    "Kolomb" iddiasının sahibi Prof. Sezgin'den çarpıcı açıklamalar

    Amerika kıtasının keşfine ilişkin sözlerine bazı köşe yazarları ile karikatüristlerin itiraz ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Niye? Çünkü bunlar bir Müslümanın bunu yapabileceğine hala inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar, ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmıyorlardır. Bir karanlık çağı kapatıp bir aydınlık çağı açan liderlere de inanmadılar. İşte bu özgüven eksikliğidir" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow