hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Hangi yüzle oraya gitti, anlamakta zorlanıyorum"

    Erdoğan: Hangi yüzle oraya gitti, anlamakta zorlanıyorum
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'teki Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için "Hangi yüzle oraya gitti, anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Paris'teki Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmasını nasıl değerlendirdiği sorulunca "Son dönemlerde özellikle Batı'da nefret suçunu tahrik etme noktasında çok ciddi gelişmeler var. Müslümanlara karşı İslamofobi aldı başını gidiyor. Gazze'de 2 bin 500 kişiyi katletmek suretiyle bir devlet terörü estiren bu zatın el sallamasına siz nasıl bakıyorsunuz? Sanki tribünde insanlar onu çok heyecanla beklemişler gibi onlara el sallıyor. Hangi yüzle oraya gitti, onu da anlamakta zorlanıyorum. Siz katlettiğiniz yavruların, kadınların hesabını verin. Suriye'de 350 bin insan öldürüldü. Dünyanın şu anda kılı kıpırdıyor mu? Orada da devlet terörü estiren birileri işin başında duruyor. Hala öldürsün devam etsin diye seyrediliyor. Bu da manidar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da çatışma

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Filistin konusundaki tavrını eleştiren Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, diğer birçok kritik konuda olduğu gibi İsrail'in bölgede gerilimi arttıran şımarıklıkları karşısında üstüne düşen vazifeyi yerine getirmekten imtina ettiğini görüyoruz. Filistin'in İsrail işgalinin 2017 yılının sonunda sona erdirilmesini ve iki devlet temelinde bir çözüme ulaşılmasını içeren tasarısı BM Güvenlik Konseyinde kabul edilmedi. Bu red kararıyla maalesef Filistin meselesinin çözümü ve bölgede kalıcı barışın sağlanması hususunda çok önemli bir fırsat kaçırılmış oldu. Bu gelişmeden derin hayal kırıklığı duyduğumuzu da belirtmek isterim. Bu kararla BM Güvenlik Konseyi'nin reforme edilmesi konusundaki ısrarlı tavrımızın ne kadar haklı olduğu da görülmüş oldu. Dünya beşten büyüktür derken dünyayı kalkıp da beş tane daimi üyenin içerisinde bir tanesinin iki dudağının arasına mahkum edemezsiniz. Asla adil bir dünyanın içerisinde yerinizi alamazsınız" ifadelerini kullandı.

    'Kesik baş' davası savcısı: Tecavüz yok, 3 yıl süren gönül ilişkisi var

    Eşi özel sektörde çalışan öğretmenler yer değiştirebilecek mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abbas onuruna resmi akşam yemeği


    Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna akşam yemeği verdi.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi yemek, basına kapalı gerçekleştirildi.

    Edinilen bilgiye göre, Yemekte, Suriye'den Türkiye'ye sığınarak, ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Aralık 2014'te Türk vatandaşlığına geçen 16 yaşındaki Çerkez asıllı piyanist Tambi Asaad Cimuk da mini konser verdi.

    Konserin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abbas, Cimuk ile sohbet etti. Heyecanlı gördüğü Cimuk'u "Niye heyecanlanıyorsun, biz seninle telefonda böyle konuşmadık ki" diyerek öpen Erdoğan, genç piyaniste "Bir numara olacaksın" dedi.

    Filistin Devlet Başkanı Abbas da, yaşını öğrendiğinde şaşırdığı Cimuk'u tebrik etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow