hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "İhanet hainlerin yanına kar kalmaz"

    Erdoğan: İhanet hainlerin yanına kar kalmaz
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Gülen cemaatine yönelik sert mesajlar verdi. Müslümanların kardeşlerini sırtlarından hançerlemeyeceğini belirten Erdoğan, "Hiçbir ihanet o hainlerin yanına kar kalmamıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, İstanbul'da İmam Hatip Mezunları Derneği'nin Kutlu Doğum Programı'nda konuştu.

    İşte Başbakan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

    "Eğer şahsıma 12 yıldır başbakanlığımda en mutlu eden şey nedir diye sorsalar, bunu söyle bakalım derseler, İmam hatip okullarına yeniden can suyu vermek şerefi yetecektir. Bir tek gencin Kuran ışığında yetişmesini temin edebildiysek, o eser ebediyete kadar bizimle gelecek.

    Önemli olan baki eserler bırakabilmektir. İnşallah kıyamete kadar kapanmayacak amel defterleriyle kucaklaşmak bizim gayemizdir. Peygamberimiz veda hutbesinde 2 emanet bıraktığını duyurmuştu. 'Ey müminler iki emanet bırakıyorum. Allah’ın kitabı Kuran ve peygamber efendimizin sünnetidir. Dikkat edin birileri değil’

    Şu veya bu kişi değil. Allah kitabı ve habibi. Birilerinin dediği gibi 'Pensilvanya’daki zat söylediyse doğrudur'. Hayır böyle bir şey söylemek insanı sapkınlığa götürür. O sadece sevgili peygamberimize aitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müslümanlar kardeştir. Kardeşler birbirlerini incitmez. Kardeşler birbirlerine Kürt, Arap, Çerkes diyerek birbirlerinin arasına duvar örmezler.

    Gençler Filistin, Suriye senin kardeşindir. Esma'nın şahsında Mısır senin kardeşindir.

    Irak, Somali, Afganistan senin kardeşindir. Öz be öz kardeşindir. Müslümanlar birbirlerini sırtlarından hançerlemezler. Kardeşlerini gidip batı ülkelerine şikayet etmezler. Kuyusunu kazmalar. İnanmayanlarla ittifak yapmazlar.

    "Hiçbir ihanet yanlarına kar kalmamıştır"

    Müslümanların evlerini dinleyenler ve bunları şantaj olarak kullananlar insana ait ne kadar değer varsa bunların hepsine saygısızlık etmişlerdir.

    Hiçbir ihanet o hainlerin yanına kar kalmamıştır.

    Asla endişeli olmayın, kederlenmeyin. Din Allahındır. Kuran-ı Kerim Allahın koruması altındadır. Allahın dinine kitabıma, resulüne kastedenler kaybetmeye mahkumdurlar ve inanın bugün de kaybetmişlerdir.

    Benim sizden bir ricam var. Lütfen mümin kardeşlerinizden şefkati eksiltmeyin. Aldatılmış, attığı her nefese ipotek konulmuş kardeşlerinize sahip çıkınız.

    Birilerinin yaptığı gibi onlar için beddua değil, gece gündüz dua etmenizi istiyorum. Onların da gerçeği görebilmesi için, nasıl aldatıldıklarını idrak etmek için onlara şefkat ve merhametle yanaşmanızı rica ediyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kardeş zannettiklerimizden hançer yedik"

    Biz hakkı tavsiye edeceğiz, sabrı tavsiye edeceğiz. Sevgili gençler kula kulluğu değil, Allah’a kulluğa çağıracağız. Husumete değil, muhabbete davet edeceğiz. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Biz kardeş zannettiklerimizden hançer yedik, umarım hayır çıkar. Hak şerleri hayır eyler, umarım bizlere yeni istikametler çizer.

    Millet olarak 77 milyon başımız dik şekilde, tarih sahnesinde iddiamızı en güçlü şekilde sürdürüyor.

    Değerlerimizle yeniden ve yeniden kucaklaşıyoruz. Bize kitabımızı, Kuran’ı harfleri unutturmak, bizim değerlerimizden koparmak istediler. İnanıyorsanız muhakkak üstünsünüz. Kendinizi 2.,3. Sınıf hissetmeyeceksiniz. Siz bu salonla olanlar veya olmayanlar Türkiye’nin tüm gençliğiyle bu vatanın, bu devletin sahiplerisiniz. Sevgili gençler artık sizlere evlatlarım diyebilirim değil mi. Sevgili evlatlarım siz bu topraklarda sığıntı değilsiniz ki. Garip değilsiniz.

    Sesi çok çıkanın, medyaya yön verenin, sokaklar cam çerçeve yani şımarıkların haklı olduğu bir Türkiye artık hafızalarda acı bir hatıraya dönüşmüştür. Bu ülkenin sahibi sevgili gençler, belli zümreler değil 77 milyonun tamamıdır bu ülkenin sahibi. Bu yoldaş inançla, azimle, bu millet benim milletim diyerek özgüvenli hareket etmenizi istiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşadığımız tüm acılara rağmen Allah'a hamdolsun. İşte biz buradayız ve dimdik ayaktayız. Başımız dik alnımız açık, iddiamızı en güçlü şekilde devam ettiriyoruz.

    İnanıyorsanız muhakkak üstünsünüz.

    "Üniversitelere en güçlü şekilde girmenizi istiyorum"

    Burada ne var tek devlet var, tek vatan var. İstikbale yön verecek olan başkaları değil, sizlersiniz. Azim ve iradenin sahipleri sizlersiniz. Gelecek adına gurur duyuyorum. Hepinizden, hepimizden Allah razı olsun diyorum. Allah bizi sünnet yolundan, devlete hizmet yolundan ayırmasın diyorum. Ama bir şey istiyorum. Artık kat sayı yok. Üniversiteler en güçlü şekilde girmenizi istiyorum. Bir an önce hayata katılmanızı istiyorum. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Tüm imam hatipli kardeşlerime teşekkür ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow