hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: Kuyruğuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere itibar etmeyin

    Erdoğan: Kuyruğuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere itibar etmeyin
    expand

    Tüpraş'ın tesis açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik algı operasyonu yürütüldüğünü ancak, bunların başarılı olamayacağını söyledi. Erdoğan, "Siz kuyruğuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere itibar etmeyin. Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir'' dedi. Erdoğan, AB'yi de eleştirdi. ''Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Lütfen aklınızı kendinize saklayın'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

    Türkiye'de hamdolsun çok güzel gelişmeler yaşanıyor. İnşallah çok daha iyi, çok daha güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir. Bütün bu yaşananlar, şunu kesinlikle unutmayalım ki Türkiye'nin, o yeni Türkiye'ye yönelik tohumlarının atılış sürecidir. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Türkiye'nin eski günlere döneceği umuduyla kirli işlere, kirli ilişkilere yeltenenler, kirli ittifaklara girenler bunun cevabını alıyorlar ve almaya da devam edecekler. 

    Siz kuyruğuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere itibar etmeyin. Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir. Medya dünyası bu girdiği kirli ilişkilerden sıyrılacak diye düşünüyorum. Kirli odaklara boyun eğenler milletin karşısında kaybetmeye mahkumdur. Uluslararası çevrelerin milletimizin üzerinde kurdukları kumpaslara bu millet gelmiyor. Vatanını seven vicdan sahibi herkesi bu kirli çevrelere cesur bir duruşla cevap vermesini istiyorum. Her zaman söylüyorum bitaraf olan bertaraf olur. Onun için tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Duruşumuz çok önemli. Ama yalpalayan değil omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğumuz zaman millet kazanacaktır. Millet kazandığı zaman Türkiye kazanacaktır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ehliyet alacak olanlara 29 Mayıs 2015 uyarısı

    Maşalara, taşeronlara, paralel yapılara kol kanat gerenler er ya da geç onlar da mahcup olacaktır. Ekonomi, siyaset, medya dünyasının ülkenin istikbali karşısında saf tutacaklarına inanıyorum. Dün bağımsız savcılar tarafından tamamen hukuk içinde yürütülen, haddi aşan insan bazı çevreler eski Türkiye'yi özleyen tüm taraflar nifak halinde savcı- hakimlerimize, emniyet görevlilerimize belli merkezlerden uygulanan baskıyı söylediler.

    Teneffüste milyonlar kazandı

    AB aklını kendine sakla

    AB açıklama yapmış. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun? 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler bu adımın ne olduğunu biliyor mu? Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler gerekli cevabı alacaklardır. Böyle bir adım atarken de AB bizi alıp almaz mı diye bir derdimiz yok. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Lütfen aklınızı kendinize saklayın. AB bu kadar dürüstse Sabancı'yı katleden Fehriye Erdal'ı bir kapıdan alıp bir kapıya sokar mı? Bunun cevabını verebilirler mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'li Levent Gök: "Cumhurbaşkanı merkezli bir operasyon"

    Gülen'den operasyon yorumu: "Demek ki doğru yoldasınız"

    AB, ulusal güvenliğimizi tehdit edenlerle ilgili hukukun attığı bir adıma müdahale edemez. Hakim ve savcılarımızın görevlilerimizin korkutulmasına, etki altına alınmasına asla fırsat vermeyiz. Vermeyeceğiz. Atılacak her adım hukuk içinde atılacak. İnanıyorum ki artık normalleşen hukuk sistemi, hiçbir masumun ceza almasına müsaade etmez. Yapılanların yapanın yanına kar kaldığı Türkiye yok.,

    Olay, bir basın özgürlüğü meselesi değildir. İşte, açıkça zaten söylüyorlar. İki gözü dahi görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp, 122 kişiyi içeriye alanlar işte bunlardı. O insanların şikayeti üzerine açılmış bir süreç ve bu sürecin şu anda bedelini
    ödüyorlar ve ödeyecekler. Biz onların basın özgürlüğü ifadesinden ne demek istediklerini anlarız. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biz iftiralara boyun eğmeden Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye gündemi belirleyen bir Türkiye olacağız. Biz çözüm sürecini de güçlendireceğiz.

    TÜBİTAK'ta da "paralel yapı" vurgusu

    Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TÜRKSAT 6A Haberleşme Uydusu Projesi'nin TÜBİTAK'taki
    imza törenine katıldı. Buradaki yaptığı konuşmada da 14 Aralık operasyonuna değinen Erdoğan şunları söyledi;  

    - Hani siz örgüt değildiniz? Bakın haberler nasıl yayılıyor, görüyorsunuz değil mi? Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz? Bunu bildikleri için bazıları evlerinde değil, gittiler, gazetelerin içerisinde beklemeye başladılar. Niye orada beklemeye başladılar? Buradan gelip bizi alamaz diye başladılar. Zannediyorum bir ikisi herhalde kaçıverdi bu arada. Bunları yapıyorlar. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz, hiç suçunuz yoksa o zaman durun, çağrıldığınızda da gelin, teslim olun

    - Bunların inlerine girdik, ancak yargı bu ihanetin üzerine gidemiyor. Yargı içindeki çeteleşmeyi de çökerttik. Kimse timsah gözyaşı dökmesin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - TÜBİTAK içine sızmış bu hainler, maalesef yargı içine sızmış haşhaşiler tarafından korunuyordu. Hamdolsun şimdi TÜBİTAK bunlardan arındırılıyor. Tam temizlendi demiyorum. Tam temizlendiğinin veya
    temizleneceğinin umudu içerisindeyim.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow