hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Polisimiz hala kalkan mı tutacak?"

    Erdoğan: Polisimiz hala kalkan mı tutacak
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü bu işin baş sorumlusudur. Yani o çocukların eline molotofları verenler, taşları verenler bunlarla beraber hatta silahı verenler, işte polisimizi, polislerimizi şehit edenler ortada. Bütün bunlara karşı polisimiz ne yapacak, hala kalkan mı tutacak? Kusura bakmasınlar, kimse de bu konuda bize akıl vermesin. Artık ne polisimizin ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse askerimiz de polisimiz de bundan sonra onu yapacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış törenindeki konuşmasında, "Gezi olaylarının, eski Türkiye'yi yeniden diriltmek, ulusal ve uluslararası faiz, kaos ve terör lobilerine rant sağlamak için sahneye konulduğunu" söyledi.

    Gezi olayları sonucunda "Eski Türkiye"nin bir kez daha kaybettiğini ifade eden Erdoğan, "Yeni Türkiye"nin kazandığı bildirdi.

    17-25 Aralık darbe girişiminin de "Eski Türkiye"yi diriltme girişimi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Orada da kaybettiler, şu anda bir kaç gündür eski Türkiye'yi diriltmek amacıyla, yeni bir takım girişimlerin sahnelendiğini görüyoruz" dedi.

    ABD, Türkiye'den ne istediğini açıkladı

    PKK'dan Bİngöl saldırısı açıklaması

    Erdoğan, "Dikkat çekiyorum; birkaç gündür sergilenen şiddet eylemlerinin arkasında sadece bir örgüt, sadece bir siyasi görüş yok. Baktığınızda eski Türkiye'nin tüm aktörlerinin, açık ya da gizli şekilde bu şiddet eylemlerine destek verdiğini görüyorsunuz" diye konuştu.

    "Polisimiz, askerimiz gereği neyse onu yapacak"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önemli olan bir şey bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, onun da Suriye'deki rejime yönelik adımların kararlılıkla atılması olduğunu söyledi.

    Bingöl'de suikast

    Cemil Çiçek'i kızdıran açıklamalar: Bunun adı gevezelik

    Erdoğan, şunları kaydetti: "Eğer bunlar hedeflerin içinde varsa, biz böyle bir şeye olumlu bakabiliriz. Bunlar olmadığı sürece biz burada yer alamayız, rol alamayız. Bütün bunlarla beraber, Allah aşkına soruyorum; şehirlerimizi yangın çevirmek için eylemler yapanlar, kimler? Bunları bilmek için herhalde ordinaryüs, profesör olmaya da gerek yok. Her şey ortada. Bölücü terör örgütü bu işin baş sorumlusudur. Yani o çocukların ellerine, molotofları, taşları hatta silah verenler, işte polisleri şehit edenler ortada. Bütün bunlara karşı polisimiz ne yapacak? Hala kalkan mı tutacak?

    Kusura bakmasınlar, kimse de bu konuda bize akıl vermesin. Artık ne polisimizin, ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse, askerimiz de polisimiz de bundan sonra onu yapacaktır. Çünkü bir devletin asli görevleri vardır. Bir; halkının can, mal güvenliğini sağlayacak. Ülkesini dış güçlere karşı korumayı gerçekleştirecek. Eğer bunları yapamıyorsa devlet olma vasfını kaybeder, artık bunu yapmak durumundayız. Düşünün bütün kamu binalarını yakacaklar, okulları, hastaneleri yakıyorlar, bindiği otobüsü yakıyor. Bunlar yetmiyor oradaki Kürt vatandaşlarımız, orada onlar yaşıyor. Onların da araçlarını yakıyorlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, böyle konuşmak istemezdim ama..."

    Üniversitelerin içinde kendilerine göre terör estirmeye çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, "Bütün bunlar ortada bakıyorsunuz, onların başını çeken siyasi de çıkıyor, 'ben sokaklara çıkın şiddet yapın demedim.' Yav ne dedin sen. Söylediklerinin hepsi ortada, biliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

    Erdoğan, şöyle konuştu: "Sokaklara dökülmeye teşvik ettiniz şimdi de söylediklerini nasıl geri alabilirim, bunun gayreti içerisindesin. Yapılması gereken neyse, devlet bunları, bütün kurumlarımızla bunları yapmanın kararlılığı içindeyiz. Bedeli ne olursa olsun, bunlar yapılacaktır. Çünkü anladıkları dil neyse, o dille onlara yaklaşacağız. O dille onlara konuşacağız. Ben de bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla, böyle konuşmak istemezdim ama 31 kişinin şurada 3-4 gün içerisinde bu şekilde ölmesi bizi bu noktaya sevk etmiştir. Malum siyasi parti, bir kez daha kendi iradesini ayaklar altına almış, demokratik, meşru, cesur bir mücadele vermek yerine eski Türkiye aktörlerinin oyuncağı haline gelmiştir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüda-Par'dan açıklama: "Saldıran taraf PKK ve HDP"

    Kobani ile yeniden gündeme gelen Hizbullah kimdir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow