hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Sokaklar hareketlendirilmeye çalışılıyor"

    Erdoğan: Sokaklar hareketlendirilmeye çalışılıyor
    expand

    Kocaeli'de Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Soma'da yaşanan elim kazanın ardından sokakların bir kez daha hareketlendirilmeye, tahriklerin bir kez daha devreye sokulmaya çalışıldığını görüyoruz" dedi. Erdoğan, "Burada şunu açık açık bir kez daha ifade etmek isterim; tüm bu saldırılar benim şahsımdan öte bu güzel ülkeme, Türkiye'ye yönelik saldırılardır" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Şu anda Soma'da yaşanan elim kazanın ardından sokakların bir kez daha hareketlendirilmeye, tahriklerin bir kez daha devreye sokulmaya çalışıldığını görüyoruz. İçeride ve dışarıda Türkiye'nin imajına, itibarına yönelik çok ağır saldırıların yapıldığına tekrar şahit oluyoruz.

    Türkiye'de demokrasinin güçlenmesinden, ekonominin istikrarla büyümesinden, Türkiye'nin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olanlar, bu yürüyüşü durdurmak ya da yavaşlatmak için çeşitli kampanyalar yürütüyor.

    Burada şunu açık açık bir kez daha ifade etmek isterim; tüm bu saldırılar benim şahsımdan öte bu güzel ülkeme, Türkiye'ye yönelik saldırılardır. Bu saldırılar, hükümetimizden önce Türkiye'nin itibarına, imajına yönelik saldırılardır. Yine bu saldırılar, belli bir kesime yönelik değil, 77 milyona, 77 milyonun ekmeğine, emeğine, Türkiye'nin ekonomisine kast eden saldırılardır.

    Mısır'da ve Ukrayna'da ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında, Türkiye'nin neyle karşı karşıya bırakılmak istendiği daha net görülecektir. Bizim artık enerjimizi bu tür tahriklere, tuzak ve kumpaslara değil, 2023 hedeflerimize yoğunlaştırmamız gerekiyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow