hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız"

    Erdoğan: Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, partisince Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

    "Bir Başbakanı, bir Cumhurbaşkanını, bir bakanı dinleyemezsiniz, mahkeme kararı filan alamazsınız böyle bir şey yok" diyen Erdoğan, "Bunlar bütün bunları yaptıkları gibi devletin kurumlarını, güvenli hat diye Başbakana, Cumhurbaşkanına, bizlere verilen o telefonları, kriptolu denilen telefonlarımızı bile dinleyecek kadar adiler, alçaklar" ifadesini kullandı.

    Twitter kapatıldı

    Kapanan Twitter'a nasıl girilir?

    Ünlüler Twitter yasağı için ne dedi? 

    Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu
    Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Evet evet hepsini, efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değildir,
    özgürlük devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere, fitnelemek, sufle etmek değildir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna fırsat vermeyeceklerini belirten Erdoğan, süratle bu adımı attıklarını, ülkenin güvenliğinin burada söz konusu olduğunu söyledi.

    Erdoğan, "Ülkeme fitne, fesat sokmak isteyen ister ulusal olsun, ister uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve bizi bulacaktır" dedi.

    Erdoğan, kendilerine bu gücü halkın verdiğini belirterek, bunun da gereğini yaptıklarını ve yapacaklarını ifade etti.

    Başbakanlık'tan "Twitter" açıklaması

    Öte yandan Başbakanlık Basın Müşavirliğinden, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir sürecin söz konusu olduğu" bildirildi.

    Başbakanlık Basın Müşavirliğinden AA'ya yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı
    linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir. Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow