hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a hakaretten yargılanan çocuklar için, "yargı bu günahı kaldıramaz" tepkisi

    Erdoğana hakaretten yargılanan çocuklar için, yargı bu günahı kaldıramaz tepkisi
    expand

    Biri 16 yaşında, diğeri 13 yaşında iki çocuk, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan yargılanıyor. Bunlardan Konyalı lise öğrencisi M.E.A. (16), dün yargılanmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a hakaret suçlamasıyla mahkemelik olan Konyalı lise öğrencisi M.E.A. (16), dün yargılanmaya başladı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki ilköğretim öğrencisi U.R.E. (13) ise 2 Mart’ta Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’nda uzman gözetiminde ifade verdikten sonra savcılıkça Balıkesir Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi’nden rapor istenerek serbest bırakılmıştı. U.R.E., hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğinin bilincinde”, yani ‘Farik ve mümeyyiz’ diye rapor verilirse, M.E.A. gibi hâkim karşısına çıkacak.

    Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ ise dün bir açıklama yaparak, Türkiye ’de çocukların Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanmalarına tepki gösterdi:

    "Yargı bu günahı kaldıramaz"

    “Bizler tam ‘Nasıl olur da 16 yaşında bir çocuğun sözleri, koca devleti korkutur’ derken geçen hafta Ayvalık’tan aldık haberi. Gaziantep Emniyeti, Ayvalık’ta 13 yaşında tehlikeli bir çocuk saptamış Cumhurbaşkanı’na hakaret eden. Onu da okul kıyafeti ve kitap , defteri, kalemiyle almış polis. Sonra emin olamamışlar, işlediği suçun farik ve mümeyyiz olup olmadığına dair rapor alınması için Balıkesir’e sevk etmişler Cumhuriyet’in savcısı eliyle. Türkiye tarihi son yıllarda yargı eliyle yazılıyor. Devlet, yeni Türkiye’yi yargı eliyle şekillendiriyor. Dünyanın hiçbir yerinde yargı bu kadar büyük günahı kaldıramaz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan İdris Güllüce: Milletvekilleri ay sonunu zor getiriyor

    Deniz Baykal Bursa'dan Milletvekili aday adayı oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow