hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon davasının şeması da tartışmalı çıktı!..

    Ergenekon davasının şeması da tartışmalı çıktı..
    expand

    Balyoz delilleri ile ilgili TÜBİTAK bilirkişi raporunun ardından Ergenekon davasının şeması da tartışmalı çıktı. Vatan gazetesinin haberine göre, Genelkurmay sanık avukatlarından birinin talebi üzerine kurum içinde soruşturma yaptı ve mahkemeye "Arşivde bu evrak yoktur. Şemayı kimin yaptığı bilinmemektedir" yanıtı gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergenekon davasında en temel delillerden biri olarak kabul edilen örgüt şeması baştan bu yana tartışmaların odağındaydı.

    22 Haziran 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı'nın 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği şemada Danıştay saldırısına karışan bazı isimlerle ilişkiler gösteriliyordu.

    Vatan gazetesinin haberine göre sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in avukatı şemanın doğruluğu ve isimlerin şahitliği için Genelkurmay'a başvurdu.

    Karargah Ergenekon davasının karar verildiği 5 Ağustos 2013 tarihinden 6 ay sonra 17 Ocak 2014'te cevap yazısı gönderdi.

    Genelkurmay'ın yanıtına göre, açılan tahkikatta ifadesine başvurulmak için çağrılan bazı emekli personel ifade vermeyi kabul etmedi. İfadesi tespit edilen personelin ise söz konusu şema hakkında bilgisinin olmadığını belirtildi.

    Genelkurmay Başkanlığı, "Çizildiği iddia edilen şemanın kimin tarafından hazırlandığı tespit edilememiştir" yanıtı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danıştay saldırısının Ergenekon davasıyla birleştirilmesine dayanak olarak gösterilen şema, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay saldırısı ile ilgili olarak toplu tutuklamaları beraberinde getirmiş ve Ergenekon davasının temel delili olarak mahkemeye sunulmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow