hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ertuğrul Kürkçü'den Sırrı Sakık açıklaması: "Türkçe ikinci dili olduğu için"

    Ertuğrul Kürkçüden Sırrı Sakık açıklaması: Türkçe ikinci dili olduğu için
    expand

    HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Yolsuzluklar çok da umurumuzda değil" sözleriyle tepkilere neden olan BDP milletvekili Sırrı Sakık'a ilişkin, "Heyecanlı bir insan. Türkçe ikinci dili olduğu için anlatımda sorunlar olabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Özçelik ve "Eşbaşkan adayı" Pınar Türk'le basın toplantısı düzenledi. İzmir'i yönetmeye aday olduklarını ve HDP'nin iki kutbun ötesinde üçüncü bir seçenek olduğunu anlatan Kürkçü, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

    "Sakık heyecanlı bir insan ve Türkçe ikinci dili"

    Kürkçü, basın mensuplarının BDP milletvekili Sırrı Sakık'ın yolsuzlukla ilgili tartışma yaratan sözleri ve internetle ilgili düzenlemeler içeren yeni yasayla ilgili soruları yanıtladı. Sakık'ın sözlerinin BDP içinde çatlak yaratmayacağını belirten Kürkçü "Sakık'ın konuşmasının tamamını kamuoyuna yansıdığını düşünmüyorum. Sırrı'nın avukatlığını üstlenmiş gibiyim. Aslında söylemek istediği çok basit. Ama Türkçe ikinci dili olduğu için anlatımda sorunlar olabilir. 'Hiç yolsuzluk olmazsa, bize düşecek bomba miktarında değişiklik olacak mı?' demek istedi. Oradan bakınca hayat buradaki gibi okunmuyor. Sakık, Kürtlerin önceliklerinin farklı olduğunu söylemek istiyor. Hiç yolsuzluk olmasın evet. Ama savaş da olmasın. Yolsuzluk son bulacaksa eğer bizim meselemiz çözülmüş olacak mı? Bizim meselemiz çatışmayla ilgili. Sırrı Sakık heyecanlı bir insan. Ben onun heyecanının da aslında hayranıyım. Her şeyi büyük bir tutkuyla anlatmaya gayret ediyor. Çarpıcı ifadelere müracat ediyor. Her zaman şansı yardım etmiyor. BDP'de bir çatlak meydana geldiğini söyleyemem. Yine de bunları açıklamak zorunda olmamayı tercih ederdim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saçma ve kötü

    Ertuğrul Kürkçü, internetler yasaklarıyla ilgili pozisyonunun açık olduğunu belirterek "İnternetle ilgili ayrı bir yasa olması saçma, kötüydü. TİB diye bir amir merci olması saçma ve kötüydü. Şimdi iki katına çıktı. Tek sebebi var. Erdoğan ve partisi kendileriyle ilgili yolsuzluk iddialarının ve diğer suçlamaların ışık hızıyla yayılabileceği ortamlara erişim yolunu, bu bilgilerden yararlanacak kesimler bakımında sınırlamaya, yok etmeye çalışıyorlar" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow