hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'de ilginç Cumhurbaşkanlığı Sarayı protestosu

    Eskişehirde ilginç Cumhurbaşkanlığı Sarayı protestosu
    expand

    Eskişehir’de çeşitli STK’lara üye bir grup, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kente gelişini protesto etti. Protesto sırasında, eylemciler yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı resmini yere koyup, üzerine mama ve su koydu. Daha sonra bir sokak köpeği bu resmin üstüne çıkarak mamayı yiyip, suyu içti. Karnını doyuran köpeğin yere serili resmin üzerinde yatarak dinlenmesi dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir’de çeşitli STK’lara mensup bir grup, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Eskişehir ziyaretini protesto etmek için Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Burada üzerinde, "İşçi katili, kadın düşmanı, Hırsız AKP’yi Eskişehir’de istemiyoruz" yazılı pankart açtı. Grup ardından "Saraya değil eğitime, saraya değil fakire yatırım istiyoruz, AKP sarayların hesabını verecek" şeklinde sloganlar attı. Protesto sırasında ilginç bir olay da yaşandı. Eylemciler yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı resmini yere koyup, üzerine mama ve su koydu. Eylemin sürdüğü sırada çevreden geçen bir sokak köpeği resmin üstündeki mamayı görüp yedi, suyu içti. Karnını doyuran sokak köpeği daha sonra resmin üzerine yatarak bir süre dinlendi. Sokak köpeğinin bu durumu çevredekilerin dikkatini çekti.

    İşte o protestonun fotoğrafları

    "Burası Türk milletinin sarayıdır"

    Protesto gösterisinde yapılan açıklamada, bugün itibariyle Karaman’da ve Zonguldak’ta bir maden işçisinin ihmal sonucu öldüğü vurgulandı. Bu ölümlerin AK Parti’nin iş güvenliği konusunda aldığı ucuz kanunlar sayesinde geliştiği savunulan açıklamada, "AKP her konuştuğunda insanların başına bir iş geliyor. Burhan Kuzu çıkıp televizyonlarda Anayasa Mahkemesini tehdit ediyor. Halkın güvenliği kalmamıştır. Halkın sözü engellenmeye çalışıyorlar. Biz buradan Davutoğlu’na sesleniyoruz. Senin burada sözün geçmez. Senin sözlerin Eskişehir halkına işlemez. O ölen emekçilerin kanıyla yaptığınız sarayları elbette başınıza yıkacağız." ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylemciler, daha sonra olaysız dağıldı.

    Atatürk'ün mirası açılacak

    Hülya Avşar: "Benim evim daha şaşaalı"

    Zorunlu Osmanlıca dersine Abdülhamit'in torunu da karşı çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow