hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Esnaf gerektiği zaman polistir"

    Esnaf gerektiği zaman polistir
    expand

    Bağ-Kur’lular yüzde 0.97 faizle 36 ay vadeli kredi imkânı ile emekli olabilecek. Bağ-Kur'luya müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârın gerektiğinde asker, gerektiğinde vatanını savunan şehit, gazi ve kahraman olduğunu, gerektiğinde şefkatli bir ağabey, kardeş gibi davrandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan,Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nda prim borçlarını ödeyemediği için emekli olamayan yaklaşık 280 bin Bağ-Kur’luya müjdeli haberi verdi. Bağ-Kur’lular yüzde 0.97 faizle 36 ay vadeli kredi imkânı ile emekli olabilecek.

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, SGK ile Halk Bankası arasında imzalanacak bir protokolle, prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’lulara yüzde 0.97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olarak kredi verileceğini açıkladı. 279 bin 422 Bağ-Kur’lunun bu yapılandırma kredisinden yararlanabileceğini belirten Erdoğan, yapılandırmanın 3.6 milyar lira olacağını vurguladı.

    Ödeme 3 ay sonra

    Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şûrası’na katıldı. Esnaf ve sanatkarların kredi faizinin 2002 yılında yüzde 47 iken bugün yüzde 4-5 aralığında olduğunu dile getirerek esnafın kullandığı kredi miktarının ise 80 kat artışla 12 milyar liraya ulaştığını kaydetti.
    Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), Halk Bankası ile bugün (dün) imzaladığı protokolle prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’lulara Halk Bankası’nın yüzde 0.97 aylık faizle ve 36 ay vadeli kredi vereceğini belirten Erdoğan “Bağ-Kur’lu bu borçlarını ödeme imkânını yakalayacak ve emeklilik hakkını kazandığı gibi de bütün sosyal haklardan hemen anında istifade etmeye başlayacak. Bu yapılandırma kredisinden istifade edeceklerin sayısı 279 bin 422. Şu anda hükümetimizin bu noktada atacağı adımla yapılandırmaya konu miktar, 3.6 milyar Türk Lirası. Kredi borcunu, krediyi çektiği tarihten 3 ay sonra ödemeye başlayacak” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Elini, kapını, sofranı açık tut; elini, dilini, belini bağlı tut"

    Erdoğan şöyle devam etti: “Esnaf, ‘Bismillah’ der dükkanını açar, akşama kadar da müşterisini, modern kavramla tüketiciyi değil, nasibini, kısmetini bekler. Öyle bir kesim, öyle bir teşkilat düşünün ki en az bin yıldır her gün, her an kendisine ve arkadaşlarına şunu tavsiye etmiş, ‘elini açık tut, kapını açık tut, sofranı açık tut, elini bağlı tut, dilini bağlı tut, belini bağlı tut.’ İşte böyle bir teşkilata, böyle bir geleneğe, zihniyete sahip olmak bizim için, milletimiz, devletimiz ve vatanımız için eşi bulunmaz bir talihtir. Rabbim, bu milleti ekmeksiz, susuz, havasız, vatansız bırakmasın. Biz tedbirleri alacağız, teşvik edici olacağız, gerektiğinde düzenleyici olacağız. Biz yolları açık tutacağız, emniyeti, istikrarı temin edeceğiz. Sizler de o açılan kapılardan, o açılan yollardan emin şekilde, huzurlu şekilde ilerlemeyi sürdüreceksiniz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esnaf, polistir, askerdir, alperendir
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârın gerektiğinde asker, gerektiğinde vatanını savunan şehit, gazi ve kahraman olduğunu, gerektiğinde şefkatli bir ağabey, kardeş gibi davrandığını ifade ederek, “Taksici, şoför deyip geçemezsiniz, o mahallenin emini, ağabeyi, bekçisidir. Bakkal, kasap, manav, terzi deyip geçemezsiniz, o mahallenin adeta ruhudur, sokağımızın, semtimizin adeta vicdanıdır. Esnafı çıkartıp aldığınızda Türkiye tarihinden geriye hiçbir şey kalmaz. Esnafı çıkartıp aldığınızda bizi biz yapan, özden, ruhtan geriye hiçbir şey kalmaz” dedi.

    İdare-i maslahatın bedelini ödedik
    “İSTİKRAR, idare-i maslahat (işi oluruna bırakmak) asla değildir. İstikrar, mevcudu muhafaza etmek ama ileriye gitmek için de sürekli atılım yapmaktır. Yani geriye gitmeden, kararlı şekilde ileriye doğru gitmektir. Ama idare-i maslahat yerinde durmaktır. İdare-i maslahat geçici bir süre işe yarayabilir ama sonra büyük bir gürültüyle çöker. İstikrar öyle değildir” diyen Erdoğan milletin, idare-i maslahatın bedelini 2000 ve 2001 krizlerinde çok ağır yaşadığını belirtti. Erdoğan “Yıllarca işi idare ettiler sonuç büyük bir çöküş oldu. Biz ise en başından itibaren yere sağlam bastık” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galataport tepkisi: Adalet arıyorum adalet
    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Galataport ihalesinde yürütmeyi durdurma kararı veren mahkemeye tepki göstererek, “Cumhurbaşkanının ‘ihanet-i vataniyye’ diye bir suçu var. Peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak? Adalet arıyorum, adalet” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Öyle bir yargı düşünün ki ihalesi iki yıl önce bitmiş bir Galataport olayında yürütmeyi durdurma kararı vermiş. İş bitmiş, adam ödemesine başlamış. Uluslararası projeler üretiyor. Bu işin inşaatı başlayacak. Bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir milliyetperverliktir? Cumhurbaşkanının ‘ihanet-i vataniyye’ diye bir suçu var. Peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak? Biz ülkeyi nasıl uçuracağız, bunu düşünüyoruz, bunu konuşuyoruz, beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Hakikat gözlüğüyle bakmaya mecbursunuz. Onun için adalet arıyorum, adalet.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, sorumluluk almadan, hiçbir riskin altına girmeden, yan gelip yatan bir zihniyet bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan “Ama biz bürokratın koşturmasını istiyoruz, teknokratın koşturmasını istiyoruz. Hükümetin, bakanların sürekli koşturmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı bu noktada asla istisna değildir. Koşan, koşturan, terleyen bir Cumhurbaşkanı istiyor, böyle bir Cumhurbaşkanı olmanın gayretini veriyorum” dedi.

    Bilinçaltınız neler söylüyor?

    Biyolojik yaşınızı hesaplayın

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow