hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Felçli haliyle cezaevine girdi

    Felçli haliyle cezaevine girdi
    expand

    İzmir’de, geçirdiği trafik kazası sonrasında boynundan aşağısı felç olan ve yüzde 96 engelli raporu bulunan 31 yaşındaki Turgut Bekar, kazadan önce karıştığı bir kavga nedeniyle aldığı 1.5 yıllık cezanın kesinleşmesi üzerine cezaevine konuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elleri ve bacakları tutmayan Turgut Bekar, arkadaşlarının kucağında cezaevi girişinde gardiyanlara teslim edildi. Bekar’ın arkadaşı Yunus Kutluca, "Turgut’a yapılan haksızlık. O zaten geçirdiği kaza sonrasında yardıma muhtaç yaşıyor. Bu haliyle cezaevinde nasıl yaşamını sürdürecek? Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

    Karşıyaka’da oturan ve Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ambalaj fabrikasında çalışan Turgut Bekar, 2012 yılının Ekim ayında Dikili’de arkadaşı Ender Saraç’ın kullandığı otomobille kaza geçirdi. Uçuruma yuvarlanan otomobilde bulunan 3 kişiden ikisi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ancak ağır yaralanan Turgut Bekar, Dikili ve Bergama Devlet Hastanelerindeki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 3 ay yoğun bakım ünitesinde kalan Bekar, mucize eseri yaşama tutundu. Ancak boynundan aşağısı felç oldu.

    Özkök ve Yalman "Balyoz" için mahkemede ne dedi?

    Arkadaşlarıyla karıştığı kavgadan ceza aldı

    Evinde yatağa bağımlı olarak ailesinin yardımıyla yaşamını sürdürmeye çalışan  Turgut Bekar, zaman zaman da kendisine alınan elektrikli araçla dışarıya çıkabildi. Kazadan bir yıl önce arkadaşlarıyla karıştığı kavga nedeniyle kendisi de yargılanan ve iddiaya göre bundan haberi olmayan Turgut Bekar’a 1.5 yıl hapis cezası verildi, karar Yargıtay tarafından da onandı. Cezanın onanmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Turgut Bekar, polislerce gözaltına alındı. Ailesinin ve arkadaşlarının girişimlerine rağmen, yüzde 96 oranında engelli raporu bulunan Bekar, cezaevine girmekten kurtulamadı.

    Arkadaşları kucakta, gardiyanlara teslim etti

    Turgut Bekar, arkadaşları tarafından polis eşliğinde cezanın infazı için Foça Yarı Açık Cezaevi’ne getirilerek kapıda gardiyanlara teslim edildi. Burada sürekli yatan, ancak mahkumların yardımıyla zaman zaman tekerlekli sandalye kullanabilen Turgut Bekar’ın bu durumuna tepki gösteren arkadaşı Yunus Kutluca şunları söyledi:

    "Turgut, hakkındaki cezanın varlığından bile haberdar değildi. Birden polisler alıp götürmek için geldi. Bizler itiraz ettik ama sonuç alamadık. Şimdi onu cezaevine götürdük. Turgut’a yapılan haksızlık. O zaten geçirdiği kaza sonrasında yardıma muhtaç yaşıyor. Bu haliyle cezaevinde nasıl yaşamını sürdürecek? Öyle kalıyor orda. Kimse de yanına gidemiyor yardım için. Bize ’hayırsever mahkumlar vardır, onlar yardım eder’ dediler. Ama o zaten ailesine bağımlı birisi haline geldi. Bu ceza onu öldürmekten farksız. Bizler yetkililerin bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow