hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da yangında ölen 3 Türk toprağa verildi

    Fransada yangında ölen 3 Türk toprağa verildi
    expand

    Fransa’nın Mulhouse kentinde oturdukları binada çıkan yangında ölen 3 Türk vatandaşı memleketi Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Üçkaraağaç köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa’nın Mulhouse şehrinde 4 gün önce oturdukları binada çıkan yangında hayatını kaybeden Hasan Arslan (39) ile eşi Nimet Arslan (35) ve kızları 13 yaşındaki İkra Arslan’ın cenazeleri memleketi Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine getirildi. Yakınları tarafından alınan cenazeler Üçkaraağaç köyünde düzenlenen cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, Başbakanlık Yurtdışı Türkleri Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Arslan ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Çıkan yangında çatıya çıkan ailenin diğer çocukları 11 yaşındaki Hüseyin, 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 6 yaşındaki Zeliha Arslan itfaiye tarafından kurtarılmıştı. Cenaze törenine katılan Arslan ailesinin 11 yaşındaki oğlu Hüseyin Arslan, annesi, babası ve kız kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow