hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Fuat Avni bulundu" iddiasına Emre Uslu'dan "beddualı" yanıt

    Fuat Avni bulundu iddiasına Emre Usludan beddualı yanıt
    expand

    17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları ve sonrasında "içeriden sızdırdığı" düşünülen bilgileri paylaşan ve soruşturmaların hedefinde olan Twitter hesabının Emre Uslu'ya ait olduğu ileri sürüldü. Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin manşetinde "istihbarat birimlerinin araştırmalarına" dayandırılan iddiayı Uslu, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın başarısızlıklarını ortaya koyan yazılar yazmasına dayandırdı. Uslu okurlarını yazısında şu duasına "amin" demeye çağırdı: "Eğer Fuat Avni ben isem, Allah beni kahretsin, 'perma perişan' etsin. Ben değilsem, ben olduğumu yazanları ve bir türlü vazgeçemedikleri iktidarlarını Allah kahretsin ve 'perma perişan' etsin."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter'da özellikle emniyet operasyonlarına yönelik önceden paylaştığı ve doğru çıkan bilgiler ile 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları sonrasında bir fenomene dönüşen "Fuat Avni" hesabının kimliğine ilişkin Star, Akşam ve Güneş gazetelerinde bir iddia yer aldı. Daha önce bir "devlet içindeki 'paralel yapılanmanın' istihbarat havuzu" olarak değerlendirildiğine yönelik bilgiler kamuoyuna yansıyan hesabın Taraf gazetesi yazarı eski emniyetçi Emre Uslu'ya ait olduğu öne sürüldü.

    "İstihbarat kaynaklarına" dayandırılan haberde, Uslu'nun, Twitter üzerinden doğrudan mesajlaşma ile görüştüğü polislere, "Fethullah Gülen'in takdirlerini aktardığı maaş artışı, kariyerinde ilerleme" vadettiği ileri sürüldü.

    Emre Uslu ise bu iddialara "euslu.com" adlı sitesinden yanıt verdi. "Hükümetin üç gazetesi birden özel haber diye Fuat Avni’nin ben olduğuma dair iddialı kumpas manşetiyle çıktı" diyen Uslu, haberi yalanladı. Uslu, haberlerde doğrudan mesajlaşma ile görüşmelerin yapıldığının ileri sürülen hesapların, "Fuat Avni"nin kapanan hesaplarına ait olduğunu ve tarihlerdeki uyuşmazlığa dikkat çekti. Türkiye'de Twitter'daki DM'lerin (doğrudan mesajlaşma) takip edildiğini bildiğini söyleyen Uslu, "Fuat Avni bilmiyorsa yakalanmayı hak etmiştir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fuat Avni ismini değiştirdi

    'Fuat Avni'ye erişim engellendi!

    Aynı gazetelerde "Fuat Avni"nin kendisi olduğuna dair daha önce de haberler yer aldığını yazan Uslu, bu iddialara karşı davalar açtığını ve bu davaların sürdüğünü anlattı. "Fuat Avni"nin kendisi olmadığını iddia sahiplerinin de bildiğini öne süren Uslu, bu iddiaların nedenini ise eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yazdıklarıyla ilişkilendirdi. "Fidan'ın başarısızlıklarını ortaya çıkaran yazıları ile başbakan olmasını engellediğinin düşünüldüğünü" iddia eden Uslu, "Zira alayı vala ile siyasete giren MİT müsteşarının Fuat Avni’yi bulamamış olması onun kariyerinde büyük bir eksiklik olarak duruyordu. Fuat Avni’yi bile bulamayan MİT müsteşarı olarak siyasete girmemek için bir Fuat Avni buldular. Artık Fuat Avni’yi bulduklarına göre Fidan yakında Televizyonlara konuşmaya başlayacaktır" diye yazdı.

    "Fuat Avni, RedHack mi?"

    Fuat Avni'den yeni iddia

    Emre Uslu yazısının sonunda bir de "beddua" ederek, inançlı okurlarını da "amin" demeye çağırdı. Uslu'nun o ifadelere şöyle:

    "Maniple edileceğini bile bile şunu da yazıp inançlı okurlarımı şu duama Amin demeye çağıracağım: Eğer Fuat Avni ben isem, veya Fuat Avni hesabını ben kullanıyorsam, herhangi bir zamanda ben kullandıysam, Allah beni kahretsin, perma perişan etsin. Eğer Fuat Avni ben değilsem, bu hesabı ben kullanmıyorsam, bu hesabı hiç bir zaman kullanmadıysam, Fuat Avni’nin ben olduğumu yazan muhabirin, bu haberi sayfasına koyan haber müdürünün, manşetine çeken yayın yönetmeninin, bu kumpasın parçası olarak bu iddiayı televizyonda söyleyen yorumcunun, internet sitesine alan editörün, bu kumpasa izin veren patronun, o patrona yürü diyen siyasetçinin; bu kumpası uyduran polisin, istihbaratçının, bu kumpasa alet olan savcının, hakimin, ve tabi ki bütün bu kumpasların en tepe sorumlusunun, kendilerini, sevdiklerini, çoluk ve çocuklarını, hatta çok sevdikleri torunlarını, yedi sülalesini, ve bir türlü vazgeçemedikleri iktidarlarını Allah kahretsin ve perma perişan etsin."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fuat Avni'nin iddiasını yalanladı!

    Fuat Avni'nin operasyon iddiaları medyayı sarstı

    Twitter'dan @fuatavni itirazı

    Özgecan cinayetinde kan donduran itiraf

    Beren Saat yaşadığı tacizleri anlattı

    Öcalan eyleminde gaz kapsülü yüzüne isabet etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow