hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşim Kılıç'ın sözlerine Demirtaş yorumu

    Haşim Kılıçın sözlerine Demirtaş yorumu
    expand

    BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı konuşma için, "Anayasa Mahkemesi Başkanı söylemesi gerekeni söylemiştir. Asıl sıkıntılı söylemler Başbakan'ın AYM Başkanı ve üyelerine karşı kullandığı söylemlerdir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın bugün yaptığı konuşmayı şöyle değerlendirdi.

    "Bana kalırsa Anayasa Mahkemesi sayın başkanı, bir hukukçu ve bir yüksek yargının başkanı olarak söylemesi gerekenleri söylemiştir. Asıl sıkıntılı söylemler Başbakan'ın AYM Başkanı ve üyelerine karşı kullandığı söylemlerdir. Bir başbakan AYM'nin aldığı bir karara hakaret vari küçültecek şekilde zan altında bırakamaz. Hesabına geldiği bütün mahkeme kararlarını alkışlarken hesabına gelmeyen siyasi çıkarlarına denk düşmeyen mahkeme kararlarını yerden yere vurabiliyor. Hatta gayri milli olmak ve başka yapılarla bağlantılı olmakla suçlayabiliyor. Bu doğru bir tutum değil. AYM Başkanı'nın ortaya koyduğu tutum evrensel hukuk kriterlerinin tekrarıdır. Dolayısıyla açıklamaların önemli olduğunu düşünüyorum. Evrensel hukuk çerçevesinde hakimler kararlarıyla mesajlarıyla tabiki kendilerini savunmalı savunabilmeli."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow