hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP grubu komisyondan çekildi!

    HDP grubu komisyondan çekildi
    expand

    HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 4 eski bakanla ilgili açılan TBMM Soruşturma Komisyonundan, aklama sürecinin içinde yer almamak izin çekildiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile soruşturma komisyonu üyesi olan HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 

    Parti olarak Meclis Soruşturma Komisyonunun 3 aylık çalışma sürecini kendi aralarında değerlendirdiklerini ve bir karar vardıklarını belirten Buldan, "Soruşturma Komisyonu'nun bugüne kadar sağlıklı bir zeminde ilerlemediğine tanığız. Muhalefetin tüm çabalarına rağmen soruşturma komisyonu bir yargılama mekanizması olmaktan giderek uzaklaşmaktadır. Muhalefet bu komisyonda etkisizleştirilmeye, birçok husus muhalefetten kaçırılmaya çalışılmaktadır. İlgili bakanların dinlenmesi bile oldubittiye getirilerek gerçek bir sorgulama sürecinin işletilmesi engellenmektedir" dedi.

    Buldan, "Geldiğimiz aşama itibari ile bu komisyonun siyasi bir komisyona dönüştüğü ve buradan çıkacak sonucun bir aklamaya dönüşeceği apaçık ortadadır. Komisyon Başkanı tarafından dün aldırılan yayığın yasağı kararı da bu sürecin şeffaf yürütülemeyeceğinin somut örneği olmuştur. Yüklendiğimiz sorumluluğun gereği olarak bu komisyonda kalmaya devam etmenin koşulları artık ortadan kalkmıştır. Bu aklama sürecinin yanında yer almamak için bugün itibariyle komisyondan çekildiğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Komisyon başkanı istifa etmeli"

    Bu arada Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'nün istifasını istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow