hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP ve HDK'dan %9,76 açıklaması: Daha özenli olacağız!

    HDP ve HDKdan %9,76 açıklaması: Daha özenli olacağız
    expand

    Selahattin Demirtaş'ın Türkiye genelinde aldığı %9.76'lik oy oranını değerlendiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ortak bildirisinde, HDP-HDK anlayışının çok değişik çevrelerde ilgi gördüğüne ve heyecanla karşılandığına dair verilen güçlü mesajların gereklerini yerine getirmek üzere kararlı ve özenli şekilde çalışılacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Parti Meclisi ve HDK Genel Meclisi'nin dün yaptığı ortak toplantı sonucu hazırlanan sonuç bildirgesi yayımlandı.

    10 Ağustos 2014'te yapılan cumhurbaşkanı seçiminin, ülke ve bölge politikaları açısından önemli sonuçlar doğurduğu ifade edilen bildirgede, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın, yerel yönetim seçimlerine kıyasla hem sayısal hem de orantısal olarak ciddi bir oy artışı sağladığı kaydedildi.

    İl il Seçim sonuçları için tıklayın


    Bu sonuçların, Türkiye halklarının, demokrasi ve barış güçlerinin ortak kazanımı olduğu belirtilen bildirgede, şu değerlendirmeler yapıldı:

    "Seçime katılma oranının, örneğin turizm, tarım ve inşaat sektörlerindeki mevsimlik işçiler, yaylaya çıkışlar ve diğer farklı nedenlerle düşmüş olmasına rağmen, oylarımızı 1 milyondan fazla arttırmış olmamız, demokratik ve eşitlikçi bir yaşama yönelik özlemin bir ifadesidir. Ülkenin 81 ilinde alınan oylar HDP-HDK'nin sorumluluğunu artırmış, bundan böyle buna uygun daha kapsayıcı bir politika izleme gereğini vurgulamıştır.


    Robin Williams IŞİD'i böldü


    HDP-HDK, eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinde demokratik değişimin lokomotifi ve toplumda bir güven odağı olma konusunda önemli bir destek sağlamıştır. 'Tek'çi ve 'tek adam' zihniyeti karşısında, birlik içinde çokluk, farklılıklarımızla birlikte ve eşit şekilde yaşama anlayışının savunulmasının, Türkiye'nin farklı kültürler, ana diller, kimlikler ve inançlar gerçeğine en uygun politika olduğu bir kez daha görülmüştür.

    Ezilenleri, emekçileri, işçileri, kadınları, gençleri, ekolojistleri, LGBTİ'leri, köylüleri ve esnafı ile bütün Türkiye halkları 'Yeni Yaşam Çağrısı'na el uzatmıştır. Bu sonuç yeni bir demokratik, eşitlikçi, çoğulcu, özgürlükçü, sosyal ve ekolojist bir anayasa talebini ve ihtiyacını bir kez daha teyit etmiştir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Ezidiler kimdir?


    "Halklararası barış ve kardeşlik acil ihtiyaç"

    Kampanyadaki "Demokratik değişim, barışçı Türkiye" hedefinin yalnızca Türkiye'de değil, Ortadoğu'da da bir ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığı belirtilen bildirgede, son dönemde IŞİD ve İsrail'in saldırılarının, bölgede halklararası barış ve kardeşliğin demokratik rejimler çerçevesinde tesis edilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu gösterdiği tespiti yapıldı. Bildirgede, şunlar kaydedildi: "HDP olarak, tüm bu hedefler doğrultusunda yeni dönemde de mücadelemizi sürdürmek konusunda kararlıyız. Bu sonuçlar şüphesiz ki başarılı, ama bizim için yeterli değildir. HDP-HDK anlayışının çok değişik çevrelerde ilgi gördüğüne ve heyecanla karşılandığına dair verilen güçlü mesajların gereklerini yerine getirmek üzere kararlı ve özenli bir şekilde çalışacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ezidiler katliamdan böyle kaçıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow