hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'li vekiller açlık grevinde!

    HDPli vekiller açlık grevinde
    expand

    Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'nin Kobani bölgesini işgal etmesine karşı uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Selma Irmak ve Sebahat Tuncel, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ve eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknas Uca'nın dün Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde başlattığı açlık grevi sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan milletvekilleri, açlık grevini birkaç gün daha sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

    HDP İstanbul Milletvekili Tuncel, "Burada açlık grevi ile dikkati çekmek istediğimiz, Ortadoğu'da çatışmanın durması. IŞİD'in sadece Kürtler açısından değil tüm Ortadoğu halkları açısından bir tehlike olduğunu ifade etmek ve BM'yi bu konuda göreve davet etmek için buradayız" dedi.

    "IŞİD, sadece Kürtlere saldırmıyor"

    Dünya kamuoyunun "IŞİD gibi bir örgütün Ortadoğu halklarına karşı gösterdiği katliamcı zihniyete" karşı tavrını koymasını beklediklerini belirten Tuncel, "BM gerçekten kendisini barış gücü olarak konumlandırıyorsa bugün Ortadoğu'da savaşın temel gücü IŞİD olmuştur. IŞİD'i durdurmak Ortadoğu barışına katkıda bulunacaktır. IŞİD, sadece Kürtlere saldırmıyor. Arap, Türkmen, Süryani, Ermeni bütün halklara yönelik saldırı ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'dan IŞİD'e katılanlar hakkında da değerlendirmede bulunan Tuncel, "Avrupa ülkelerinden de IŞİD'e katılanlar olduğunu biliyoruz ve dolayısıyla bu örgüt bütün dünyanın meselesi haline gelmiştir. Dünya halklarını da IŞİD'e karşı dayanışmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

    Tuncel, açlık grevi süresince BM yetkilileriyle görüşeceklerini de kaydetti.

    Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ise "Burada bulunma nedenimiz Ortadoğu'da katliamı engellemek için barış gücü olduğunu ifade eden BM'nin harekete geçmesini ve misyonunu yerine getirmesini sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

    Uluslararası topluma da çağrıda bulunan Aktaş, "Kürtlere yönelik soykırımı engellemek için açlık grevi yapıyoruz. IŞİD'in önüne geçmek ve Ortadoğu'da bir katliamın önüne geçmek için uluslararası topluma çağrıda buluyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow