hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hem öldü, hem ''asli kusurlu'' bulundu

    Hem öldü, hem asli kusurlu bulundu
    expand

    Antalya'da geçen Haziran ayında ehliyetsiz sürücü Okan Ç.'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu 17 yaşındaki Arzu Umacan ile kucağındaki kardeşi 2 yaşındaki Savaş, yaşamını yitirdi. Kaza raporunda Arzu Umacan ''asli kusurlu'' bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Annesi Zahide Umacan cezaevinde olduğu için 2 yaşındaki kardeşine bakan Arzu Umacan, 22 Haziran akşamı Baraj Mahalesi'nde oturan yolun karşısındaki amcasının evine gitti. Saat 21.00 sıralarında kucağına kardeşini de alıp evine gitmek isteyen Arzu Umacan, hızla gelen Okan Ç.'nin kullandığı 31 AD 397 plakalı otomobilin altında kaldı. Çarpmanın etkisiyle aracın patlayan ön camından sürücünün kucağına düşen Savaş Umacan ile ablası Arzu Umacan, yaklaşık 300 metre sürüklendi. Olaydan sonra kucağına düşen Savaş Umacan'ı yere bırakıp olay yerinden kaçan Okan Ç., bir gün sonra polise teslim oldu. Okan Ç. ifadesinde, "Babam ve çalışanlarla piknik yapıyorduk. Sigara almak için bakkala gitmek üzere babamın aracıyla yola çıktım. Marketten iki kutu bira aldım. İşyerine doğru gidiyordum. Bu arada sigara almayı unuttum. Markete gitmek için geri dönüş yaptım. İki şeritli yolun sağ şeridinde 60-70 kilometre hızla gidiyordum. Bir kadın, kucağında çocukla yola çıktı. Karanlık olduğu için zor fark ettim. Fren yaptım ama kadın çok yakın olduğu için çarptım. Çarpmanın etkisiyle cam patladı ve çocuk kucağıma düştü. Korktum. Çocuğu dışarı bırakıp kaçtım" dedi. Okan Ç., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

    Trafik kazası bir aileyi yok etti

    Umacan asli kusurlu

    Kaza bilirkişi raporunda ise Arzu Umacan, ''Yaklaşan aracın uzaklık ve hızını göz önüne almadan veya göz önüne aldığı halde uygun zamanda geçmemek, 100 metrelik mesafe içinde bulunan yaya geçitlerini kullanmamak, araçlara ilk geçiş hakkını vermemek, yola birden çıkmak'' kurallarını çiğnediği gerekçesiyle ''asli kusurlu', ehliyetsiz sürücü Okan Ç. ise 'Araçların hızını kavşaklara dönemeçlere yaklaştığında azaltmama, görüş hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmama' kuralına aykırı''lıktan ''tali kusurlu'' bulundu.Daha önce alkollü araç kullandığı gerekçesiyle ehliyetine el konulan Okan Ç.'nin, olay yerinden kaçtığı için alkollü olup olmadığı tespit edilemedi. Olayla ilgili dava önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IPSOS Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sandık Sonrası Araştırması

    Ünlülerden cumhurbaşkanlığı seçimi tweetleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow