hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İç güvenlik paketi" görüşmelerine TBMM'de devam edilecek

    İç güvenlik paketi görüşmelerine TBMMde devam edilecek
    expand

    TBMM'de, muhalefetin "AK Parti'lilerin saldırısı" diye nitelediği, iktidarın ise muhalefetin "terörü" iddiasında bulunduğu ve 2 günde muhalefet partilerinden bir milletvekilinin kaburgalarının kırılarak hastanelik olmasına, pek çoğunun da yumruk, tokmak, sandalye ayağı ile yaralanmasına neden olan "İç Güvenlik Paketi"nin "görüşülmesine" bugün de devam edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" görüşmeleri TBMM'de yumruk, tekme, tokat, tokmak, sandalye ayağı fırlatmak ile devam ediyor. Dün gece de yine CHP'nin 2 milletvekilinin yaralanması ile son bulan görüşmelere bugün saat 14.00'den itibaren devam edelicek.

    Dün gece yaşanan kavganın ardından muhalefet Genel Kurul oturumunun kapanmasını istemiş ancak oturum kapanmamıştı. Görüşmeler sırasında ise muhalefet ile AK Partili milletvekilleri kürsüden birbirlerini eleştirdi. Genel Kurulda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, paketi eleştiren muhalefete, "Bu yasaya sadece suç eğilimi olanlar karşı çıkar" dedi.

    Bu sözlere ise muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. Konuşmasını tamamlamasının ardından ise çok sayıda muhalefet milletvekili sataşma olduğunu belirterek söz istedi. Bunun üzerine muhalefet milletvekillerinin tamamı Başkanlık Divanı önünde kuyruk oluşturarak sataşmadan dolayı söz sırası yazdırdı. Her milletvekiline ise iç tüzük gereği sataşmadan dolayı 2 dakika söz alma hakkı bulunuyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhalefetin bu talebinin ardından TBMM Başkanvekili AK Parti'li Sadık Yakut tarafından birleşime 5 dakika ara verildi. Ardından da komisyon ve hükümet yerine geçmeyince birleşim 01.45'de, bugün saat 14.00'da toplanmak üzere kapandı.

    CHP'li Orhan Düzgün'ün merdivenlerden düşme anı

    Meclis'te kavganın da kavgası çıktı

    TBMM'de tekme ve yumruklar havada uçuştu

    Oktay Saral, tokmağı salladığını anlattı

    Meclis'teki kavganın görüntüleri ortaya çıktı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow