hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmam hatip lisesini yaktılar

    İmam hatip lisesini yaktılar
    expand

    Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Öğretmenler odası ile 2 sınıfın yakıldığı, elektrik sisteminin tahrip edildiği okulun duvarlarına PKK lehine yazılar yazıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabah erken saatlerinde Dicle Mahallesi'ndeki okula gelen öğretmenler, bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin duvarlarında PKK yazılarını görünce durumu polise bildirdi. İhbar üzerine okula gelen polisler yaptığı incelemede, binadaki 2 derslik ile öğretmenler odasının yakıldığını belirledi.

    Pencereden girip molotofla yakmışlar

    Polis ekipleri yaptığı incelemede okula pencereden girildiğini, elektrik, ses ve güvenlik kamerası sisteminin tahrip edildikten sonra 3 noktanın ateşe verildiğini belirledi. Yakılan sınıflarda bulunan molotof kokteyllerine incelenmek üzere el konulurken, saldırganların okulun iç ve dış duvarlarına ise "Katil IŞİD", "PKK", "YPG" ve "Sömürgecilere ölüm" yazdığı saptandı.

    Yapılan incelemenin ardından polisler, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunmasına yönelik çalışma başlattı. Eğitime 1 gün ara verilen okulun müdürü Halil Açıkalın, sabah olayı fark ettiklerini ve şoke olduklarını söyledi.

    Biden'ın Türkiye ziyaretinin şifreleri

    IŞİD Akdeniz kıyısına indi!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow