hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'dan Türkiye'ye operasyon mesajı

    İrandan Türkiyeye operasyon mesajı
    expand

    Suriye'de IŞİD'ye yönelik Türkiye'nin operasyonlarını değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, "Terörizme karşı mücadele, ülkelerin milli egemenliğine saygı çerçevesinde yapılaması gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonlarla ilgili İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın sorusunu yanıtlayan Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham, "Terörizme karşı etkin bir mücadele için devletlerin çok boyutlu işbirliği yapması gerekiyor ancak bu aynı zamanda ülkelerin milli egemenliğine saygı gösterilerek uluslararası hukukun temel ilkelerine uygun olarak yapılmalı" diye konuştu.  

    Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

    IŞİD'in yabancılardan sorumlu yöneticisi de gözaltında

    Afham, "Devletlerin milli egemenliğini zayıflatacak her türlü eylem, şüphesiz terör gruplarını vahşi cinayetlerini ilerletmek için cesaretlendirecek" ifadelerini kullandı. 

    İran'ın terörizmle mücadele için uluslararası işbirliği yapılmasını olumlu karşıladığını kaydeden İranlı Sözcü, "Terör gruplarına karşı her türlü eylemin terörizm kurbanı olan ülkelerin devletleriyle koordineli şekilde yapılamalı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow