hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'in yabancılardan sorumlu yöneticisi de gözaltında

    IŞİDin yabancılardan sorumlu yöneticisi de gözaltında
    expand

    İstanbul'da dün IŞİD, PKK ve DHKP/C'ye yönelik aynı anda yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 37'si yabancı uyruklu 104 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. IŞİD'in Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev'in de gözaltına alındığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, IŞİD, PKK ve DHKP/C'ye yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 37'si yabancı uyruklu 104 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, aramalarda 11 silah, çok sayıda mermi, örgütsel doküman, dijital malzemeler, kılıç ve çöl iklimine göre hazırlanmış askeri kıyafetler ele geçildi.

    İstanbul'da 5 bin polisle dev operasyon

    IŞİD'in üst düzey yöneticisi yakalandı

    IŞİD'in Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Dağıstan uyruklu Rusya vatandaşı Abdulla Abdullayev'inde gözaltına alınan şüpheliler arasında olduğu öğrenildi. Abdullayev'in, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu kişilerin sorumluluğunu yürüttüğü ve bu kişileri İstanbul'da adamlarına karşılattığı, Irak ya da Suriye'ye geçirterek örgütün silahlı birliklerine katılmalarını sağladığı öne sürüldü.

    Terör operasyonları genişleyerek büyüyor

    Öte yandan, gözaltına alınan 37 yabancı uyruklu şüphelinin tamamının IŞİD üyesi olduğu ve Irak veya Suriye'ye geçerek örgütün silahlı birliklerine katılmayı hedefledikleri kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye giriş yapan yabancı kişilerin, Çeçenistan ve Dağıstan uyruklu Rusya vatandaşları başta olmak üzere Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi avrupa ülkelerinin yanı sıra bir çok dünya ülkesinden geldikleri tespit edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow