hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de IŞİD'e tepki için yol kapattılar

    Mersinde IŞİDe tepki için yol kapattılar
    expand

    Mersin'de IŞİD'in Suriye'nin Kobani kentine saldırısına tepki gösteren bir grup oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KESK'e bağlı yaklaşık 200 kişilik grup, Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelerek 'Kobani halkı yalnız değildir', 'Emekçiler, ölümden yana değil, yaşamdan yana taraftır', 'İnsanlığın geleceği için, direnenler yalnız değildir' pankartı açtı.

    Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan grup, Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak İstiklal Caddesi'ni yaklaşık yarım saat trafiğe kapatarak oturma eylem yaptı.

    Eylem sırasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, AK Parti'nin içe ve dışa karşı sürdürdüğü savaş politikaları, savaş tezkeresi ile birlikte tehlikeli bir tırmanışa geçtiğini söyledi.

    Kobani bilançosu ağır oldu: 18 ölü yüzlerce yaralı

    Muşlu, şöyle dedi:

    "AKP, her geçen gün geriye dönülmez tahribatlar oluşturmaya başladı. Bu politikaların, emekçilere, insanlığa ve halkımıza hiçbir yararı yoktur. Kobani'de ilerici insanlığın, kendi yaşam hakkını, kadının özgürleşmesini, kedi geleceğini, kendi toprağını savunmak için IŞİD'e karşı verdiği dişe diş mücadele ve onurlu direniş, karanlığa karşı verilen bir insanlık direnişidir. Ortadoğu'da insanlığa yeni ve ilerisi bir ufuk açma, yok etme değil var etme direnişidir. AKP'nin IŞİD'le gericilik akrabalığı vardır. AKP, tekçi zihniyetle, yaşam biçimimize müdahale ederek. Kendinden başka hiç kimseye, hiçbir farklılığa yaşam hakkı tanımamaktadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmanın ardından bir süre daha oturup slogan atan grup daha sonra dağıldı.

    "IŞİD Kobani'den çekiliyor" iddiası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow