hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul sıfırın altında 9 dereceye düştü

    İstanbul sıfırın altında 9 dereceye düştü
    expand

    İstanbul dün gece buz kesti. Şehirde gece hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceye kadar düştü. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kentte kimi bölgelerde kar kalınlığı da 20 santimetreyi buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'un çeşitli noktalarındaki termometreler gece hava sıcaklığını sıfırın altında 4, 5 hatta 9 derece gösterdi. Şehirde Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

    Buz tutan İstanbul'dan fotoğraflar

    Olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilen İstanbul'da, kar yağışı akşam ve gece saatlerinde yüksek kesimlerde aralıklarla devam etti. Etkisini sürdüren kar, hava sıcaklığını da eksi 9 dereceye kadar düşürdü.

    Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Perpa Ticaret Merkezi önünde bulunan termometre hava sıcaklığını sıfırın altında 4, Başakşehir'deki termometre sıfırın altında 5, Zeytinburnu Sahil Kennedy Caddesi üzerindeki termometre ise sıfırın altında 9 derece gösterdi.

    Köprülerde sarkıtlar oluştu

    Soğuk hava nedeniyle bazı köprü altlarında sarkıtlar oluştu.

    Tuzlama çalışması yapıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, buzlanma tehlikesine karşı gece boyunca yollarda tuzlama çalışmalarını sürdürdü; ana arterlerdeki dijital levhalarla da sürücüleri buzlanma tehlikesine karşı uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ile bazı bölgelerde kuvvetli tipi şeklinde görüldü. Anadolu Yakası'nda Kartal, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Beykoz, Kurtköy, Çekmeköy, Tuzla ve Şile bölgeleri yoğun kar yağışının etkisi altına girerken, Avrupa Yakası'nda da Sarıyer, Bayrampaşa, Başakşehir, Silivri, Beylikdüzü, Fatih, Büyükçekmece ve Şişli bölgelerinde yoğun kar yağışı görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilgilere göre, dün saat 21.00 itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Kar kalınlığı Çekmeköy, Sultanbeyli, Kartal ve Ümraniye'de 15 santimetre, Dragos, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy'de de 10 santimetre olarak ölçüldü. Kar nedeniyle ara sokaklarda araçların güçlükle ilerlediği de görüldü.

    Diyanet: Dövmesini sildiremeyen Allah'tan bağışlamasını dilemeli

    Charlie Hebdo saldırganlarının kimlikleri belirlendi

    Dışişleri Bakanlığı: Süratle Libya'yı terk edin!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow