hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Charlie Hebdo saldırganlarının kimlikleri belirlendi

    Charlie Hebdo saldırganlarının kimlikleri belirlendi
    expand

    Fransız basınına göre Paris'teki Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirilen üç kişiden ikisinin kardeş olduğu öğrenildi. Parisien gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu öne sürdü. Konuyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk edinilen bilgilere göre ikisinin kardeş olduğu açıklanan saldırganlar 18, 32 ve 34 yaşlarında. 

    İddiaya göre terörist kardeşlerin kimlikleri, 7 Eylül 1980 Paris doğumlu Said Kouachi ve 29 Kasım 1982 Paris doğumlu Cherif Kouachi olarak açıklandı. Üçüncü saldırgan ise ise 8 Temmuz 1996 doğumlu sabit adresi bulunmayan Hamyd Mourad.

    Paris'teki kanlı baskın şüphelilerinden 1'i teslim oldu

    Fransa'nın başkenti Paris'teki Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen şüphelilerden 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın polise teslim olduğu iddia edildi. Polis, kimliklerini açıkladığı 34 yaşındaki Said Kouachi ile 32 yaşındaki Cherif Kouachi'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

    Charlie Hebdo saldırısına Banksy yorumu

    1 saldırgan teslim oldu iddiası

    Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine düzenledikleri silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne neden olan 3 saldırganın yakalanması için yakınlarının yaşadığı Reims ve Charleville Mezieres şehirlerinde oparasyon düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parisien gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu öne sürdü. Charleville Mezieres şehrinde düzenlenen operasyonda

    Kouachi'nin 19 yaşındaki bir akrabasının sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi. 2 kardeşin birkaç yakınının daha sorgulanmak için gözaltına alındığı öne sürüldü.

    Polis, Reims şehrindeki Croix-Rouge sitesinde bulunan 2 apartmana da gece geç saatlerde operasyon düzenledi. Dün öğleden sonra polisin Pantin ve Genneevillers'ta iki eve düzenlendi ancak gözaltı yapmadığı belirtildi.

    Polis sitesinden duyuru ile arananları ilan etti

    Polis, iki şüphelinin fotoğraflarını 'www.securite.interieur.gouv.fr' adresinden yayınlayarak tanıyanlar ve görenlerden yardım çağrısında bulundu. Polis, ücretsiz aranabilecek olan 0805 numarasını vererek gören ve tanıyanların iletişime geçmeleri istedi.

    7 kişi gözaltına alındı

    Fransız basınına göre, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı ile ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı. 

    Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya silahlı saldırı

    Charlie Hebdo'nun son tweeti rekor kırdı

    "Karikatürcü cani değil gaddar olmalı" demişti...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow