hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da denize açılan 5 kişiden haber alınamıyor

    İstanbulda denize açılan 5 kişiden haber alınamıyor
    expand

    İstanbul'da Kumburgaz sahilinde deniz bisikletiyle açılan 5 kişiden haber alınamıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz tarafından Bakırköy ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan ön ihbarda, fakültelerinin medeni hukuk asistanı Emine Evin Demir'in 2 erkek kardeşi Serdar Demir ve Doğan Demir ile 3 arkadaşı Yusuf Büyükizgi, Şükrü Kahraman ve Mikail Çelik'in dün saat 14.00'da Kumburgaz sahilinden deniz bisikleti ile açıldıkları ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

    Meteorolojiden uyarı

    Ailelerin büyük bir telaş içinde olduğu belirtilen yazılı başvuruda, yetkililerden yardım talep edildi.

    Bu arada söz konusu kişilerin ailelerinin Kumburgaz sahilinde bekledikleri öğrenildi.

    "Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum"

    Bu arada iki kardeşinden haber alamayan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi Emine Evin Demir, "Görgü tanıklarının yetkililere bilgi vermesini bekliyoruz, herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

    Kılıçdaroğlu'ndan diktatör yanıtı

    Geçmişten günümüze Türkiye güzelleri

    Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kardeşi ve 3 arkadaşının dün Kumburgaz'daki Kamiloba bölgesinden deniz bisikletiyle denize açıldıklarını ve geçen zaman içerisinde kendilerinden bir daha haber alamadıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Durumu ilgili makamlara ilettiklerini belirten Demir, Sivil Savunma, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve güvenlik güçleri ile diğer ilgili ekiplerin arama çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

    Demir, çalışmalara havadan da destek verildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirerek, şunları kaydetti: "Dün kardeşlerimden haber alamadıktan sonra telefonla aramaya başladık. Telefonlarına cevap vermeyince yazlığa geldik. Çilingirle kapıyı açtırdık, telefonlarının evde olduğunu gördük. Telefonlarını evde bırakıyorlar, komşular mayolarını alıp evden çıktıklarını gördüklerini söylüyor. Görgü tanıklarının yetkililere bilgi vermesini bekliyoruz, herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum."

    Konuşan otomobiller geliyor

    Demir, kardeşleri ve arkadaşlarının deniz bisikletini kiraladıkları kişinin de ifadesinin alındığını anımsatarak, "Can yeleği konusu çelişkili. Gidiş saatleri çelişkili. Olayla igili bazı çelişkiler var, bu noktaların da açıklığa kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow