hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

    İstanbulda okullar tatil edilecek mi
    expand

    İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yaptığı açıklamaya göre karar akşam saatlerinde verilecek. Meteoroloji yetkilileri ise sıcaklığın sıfır derece ve altına düşmesi sebebiyle buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da başlayan ve bir kaç gün sürecek olan yoğun kar yağışı, okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soru işareti yarattı. İstanbul Valisi Vasip Şahin'den okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklama geldi. Vasip Şahin İstanbul'daki okulların tatil edilmesi ile ilgili kararın akşam saatlerinde verileceğini açıkladı.

    10-25 santim kar kalınlığı tahmin ediliyor

    Devlet Meteoroloji İşleri'ne göre karın yarın etkisini artıracağı, Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayıp aralıklarla süren kar yağışının, yarın da kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak. Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buzlanma ve don uyarısı

    Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.

    Yoğun kar yağışı sebebiyle kara, deniz, hava ulaşımda yaşanacak aksamaların yanı sıra sıcaklığın sıfır derece ve altına düşmesi sebebiyle buzlanma ve don da görülebilecek. Bu arada, yetkililer, vatandaşlar ve sürücüler de hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.

    Okullara kar tatili

    İstanbul'da kar can aldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow